Een animatie laten maken en opvallen maar! (NOT!)

Een bekende tekst die je veel op animatie studio websites tegenkomt. Je laat gewoon een animatie maken en opvallen maar?! Nieuwe klanten, exposure, likes en nieuwe handel… Toch?! Was het maar zo simpel, dan hadden ook wij goud in handen.

Maar laten we even bij het begin beginnen. Jij wilt voor jouw merk, product of bedrijf een animatie laten maken. Misschien als promo, commercial, vriendelijke groet, of als uitleganimatie van jouw product. Even google opstarten, zo gefikst toch?! En dan kom je in een wereld waar animatie studio’s sneller uit de grond schieten dan paddenstoelen in het begin van een natte herfstdag. Jeeeezzz. Waar te beginnen? Prijzen van 500,00 tot 15.000,00 euro voor dezelfde aanvraag? Dat kan niet kloppen toch?! En daar zit hem nu net de crux. Doordat er de afgelopen jaren alleen in Nederland al honderden bedrijven en studio’s bij zijn gekomen onder de noemer van animatie studio is het landschap compleet versplinterd. De concurrentie is moordend door het (te) grote aanbod, advertentie kosten knallen door het plafond en juist de prijzen van het maken van een mooie animatie dalen enorm doordat een groot aantal aanbieders op elke nieuwe opdrachtgever aast, waardoor er (hoe kan het ook anders) in veel gevallen moet worden ingeleverd op aandacht en kwaliteit. Mooi horen wij jou denken :  lager budget. Dat is waar. Maar houd er dan ook rekening mee dat dit in veel gevallen ook is terug te vinden in het werk dat jij ontvangt. Voor een dubbeltje op de eerste rij in de bios is ook echt geen pretje, dan ga je zeker met pijn in de nek naar huis. Anyway…. Ook wij snappen dat je als leek geen idee hebt waar je moet beginnen. Welke keuze is de juiste en welke juist niet (bv. 2D of 3D animatie)? Krijg ik wel waar ik voor betaal en is wat ik vraag wel realiseerbaar binnen het besproken budget? Kloppen die prijzen überhaupt wel die op die site staan vermeld? Allemaal terechte vragen!  Je hebt ask we speak namelijk de high-end studio’s, de eenpitters, de prijsstunters, de meelifters,  de lokale helden en wat al niet meer. 

Even ter verduidelijking: deze blogpost hebben wij niet geschreven om jou onze kant op te duwen. Zeker niet. We willen je er alleen op attenderen dat je goed rond moet shoppen voordat je je keuze maakt. Kijk goed naar een portfolio op de verschillende websites van animatie studio’s of freelancers. Past de animatie stijl bij jou en wat je wilt uitstralen? Is de prijs wel echt de final prijs die je gaat betalen of zijn het net zoals in de reiswereld slimme praktijken om je binnen te halen met een stuntprijs en valt de totale rekening achteraf toch vele malen duurder uit?!  Zijn verder de voorbeeld animaties representatief? Dus what you see is what you (REALLY?!) get? 

Vanzelfsprekend hopen wij natuurlijk dat je bij ons vindt wat je zoekt op het gebied van 2d en 3d animatie. Zo niet, even goede vrienden! Maar dan hopen we bij jouw uiteindelijke keuze toch dat je wat aan ons verhaal en onze tips hierboven hebt gehad

Want eerlijk is eerlijk : Een animatie laten maken en opvallen maar?! Die vanzelfsprekendheid is in deze tijd zeker achter de rug.  Het is vooral belangrijk dat de animatie (ongeacht het budget) kwaliteit uitstraalt en dat er over is nagedacht en geen hap slik weg productiewerk is. Want in de wereld waar iedereen tegenwoordig een animatie kan laten maken val je met een middelmatig filmpje echt niet meer op. Dan is het met recht: hap , slik , weg!

animatie laten maken en opvallen maar not edo draaijer tuc blog

 

Author avatar
TUC Design Company