kom in beweging

Animatie laten maken
voor jouw Product
Bedrijf of Brand.

unieke opdracht uniek team

Elke opdracht een
custom design team
samengesteld voor jou.

onze skills

Text / Script /
Digital Art / Animatie /
Film / Sound / Voice-over.

welkom / welcome / willkommen / bienvenidos

Designer Edo Draaijer
Presents
TUC.

Integriteit net even anders / 3D animatie & concept

Integriteit net even anders / 3D animatie & concept

The Blue Lagoon / 3D Animatie

The Blue Lagoon / 3D Animatie

Insurance is boring they say / 2D Animatie

Insurance is boring they say / 2D Animatie

Christmas on Track/ 3D Animatie

Christmas on Track/ 3D Animatie

Week van het Luisterboek / 2D & 3D Animatie

Week van het Luisterboek / 2D & 3D Animatie

Golven maken / 3D Animatie

Golven maken / 3D Animatie

Santa’s Workshop / 3D Animatie

Santa’s Workshop / 3D Animatie

LG OLED in Dubai Mall / 3D Animatie

LG OLED in Dubai Mall / 3D Animatie

Boekhandels weer open / 2D 3D animatie & concept

Boekhandels weer open / 2D 3D animatie & concept

voorproefje gehad, laten we beginnen.

Let's go.

Wat is TUC?

Een animatie laten maken is voor veel organisaties een sprong in het diepe. Wij zorgen ervoor dat je landt in een diep warm bad. The Unemployed Chefs (TUC) nemen je namelijk alle zorg uit handen. We verzorgen de animatie van het eerste vage idee tot de laatste finetuning. Tijdens het proces houden we je continu op de hoogte van de vorderingen. Brengen we adviezen uit en krijg je alle ruimte om je eigen creatieve bijdrage te doen. En zo komen we tot een eindproduct waar iedereen enthousiast van wordt. Ontdek hieronder hoe een animatie laten maken bij The Unemployed Chefs (TUC) in zijn werk gaat. Dit is TUC. Welkom!

Wij zijn verhalenvertellers

Een animatie laten maken valt of staat met een goed verhaal. En een goed verhaal begint in de conceptuele fase. Hierin komt jouw idee samen met de creativiteit van onze tekstschrijvers en digital artists. We gaan samen dieper in op jouw idee. Stellen de kritische vragen die een kijker ook heeft en verdiepen ons in de doelgroep. Vervolgens verwerken we die informatie tot een sterk script. Een tekst die alles vertelt wat nodig is. Maar dan ook nog leuk, duidelijk en kort.

Als het script geschreven wordt

Wanneer het script staat is het tijd om tekst en beeld samen te brengen. Onze digital artist maken een schetsmatige opzet voor de video aan de hand van het script. Dit heet een storyboard en creëert een idee hoe de animatie eruit komt te zien. In een storyboard overleg bespreken we de designs, bepalen we de koers voor de video en verwerken we camerabewegingen. Jij krijgt nu een goed beeld hoe de animatie video eruit komt te zien en kunt feedback geven. Is het storyboard akkoord? Dan veranderen de schetsen in uitgewerkte designs en/of 3D models. En blazen onze animatoren leven in het storyboard en komt het in beweging.

Sounddesign brengt alles tot leven

In de laatste fase brengen we jouw verhaal tot leven. Samen met jou kiezen we een voice-over die precies past. We denken hierbij actief mee en adviseren over stemkleur en uitstraling. Daarna voegen we belangrijke audio-elementen toe aan de video. Geluiden die de scènes levendiger maken, of een bedrijfsdeuntje dat moet worden toegevoegd; de mogelijkheden zijn eindeloos. En wanneer tekst, beeld én geluid één vloeiend geheel vormen begint het tromgeroffel. Jij kunt jouw animatie met trots presenteren.

en voordat we het vergeten.

Nog even dit.

Mogelijkheden in alle soorten en maten

Elke animatie kent voorgaande stappen. Toch kun je uitgebreid variëren in stijl, techniek en toon. Zo kun je kiezen voor een klassieke uitleganimatie, waarbij je een ingewikkeld onderwerp met behulp van animatie begrijpelijk maakt. Kies voor een avontuurlijke storytellinganimatie waarin je jouw verhaal met karakters tot leven brengt, of gebruik een animatie om op een spectaculaire manier aandacht te vestigen op jouw bedrijf of product in de vorm van product video of commercial voor web of televisie .Bij TUC maken we 2D, 3D en Live Action animaties.  Bekijk dan eens ons recente werk of bel en mail vooral voor nog meer info.

Prijsindicatie stappenplan

Om een goede prijsbepaling te kunnen maken voor een animatie hebben we wat specifieke informatie nodig. Heb je bijvoorbeeld het verhaal al op papier? Weet je wat je wilt vertellen, of heb je wellicht als schetsen of voorbeelden verzameld welke ons een goed beeld geven van jouw wensen. Wij letten op een aantal dingen. 1. Animatie van bv. 60 of 90 seconden. 2. Wil je script of concept door ons laten maken. 3. Audio, ga je voor stock audio of wil je het door ons laten componeren. 4. Kies je voor 2D of 3D animatie 5. Wil je een voice-over die wij regelen , opnemen en afmixen. Allemaal vragen die van invloed zijn op een prijs op maat. Mocht je het even niet weten. Bel of mail ons en wij voorzien je van alle info.

Jouw doelgroep boeien

Zie jij in een creatieve animatie dé manier om jouw doelgroep te boeien? En wil je weten wat onze creatieve Designer chefs voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met de studio, deel je wensen en ideeën en we vertellen en hoor hoe jij een animatie kunt laten maken. Eerst nog oriënteren? Heel begrijpelijk. Kijk dan eens rond in ons recente werk en lees hoe ons collectief te werk gaat .

Van alle markten thuis

Ben je toch niet op zoek naar een 2D- of 3D-animatie, maar heb je wel baat bij andere creatieve communicatie-uitingen? De studio van de Unemployed Chefs beschikt over een grote groep vakkundige creatievelingen, gespecialiseerd in Digital Art, Concept & Branding, Cartoon, Comic & Strip en Copywriting. Of neem eens een kijkje op ons nieuwe podcast platform Moodfellas.  Kijk rustig rond op onze website of neem contact op om te ontdekken wat wij voor je kunnen doen.

0

Collabs met Designers
& studios

0

Concepten &
projecten opgeleverd

0

Dubbele Espresso's
weggewerkt

0

Vragen over onze
studio naam

0

Volgers op
verschillende socials

0

Landen waar onze
design worden getoond

Ga mee backstage

Blogs & stories
over wat wij doen.

vragen & antwoorden

Goed om
te weten.

Jouw product of bedrijf geanimeerd

Op zoek naar een animatie voor jouw product of bedrijf? Dan is het goed om te kijken wat je wilt vertellen, wat je wilt uitstralen en wat voor soort merk of product je wilt promoten. De keuze voor 2D of 3D kan hierin cruciaal zijn en wij hebben hier op voorhand geen advies over. Wanneer we jouw product of merk bekijken kunnen wij aan de hand van ideeën en concepten samen met jou bepalen welke stijl en dus welke animatiesoort het best bij jou past. Kleurrijk 2D of misschien toch ruimtelijk 3D. Neem gerust contact met ons op voor meer info!

The Unemployed Chefs & 2D/3D animatie

Wij zijn een samenwerkingscollectief. Met de beste animatoren, designers en ontwerpers in het vak. Na een aanvraag stellen we een team samen dat het beste bij jouw aanvraag past. Onze designs en animaties zijn ook opgevallen in het buitenland. Dat leverde grote projecten op in onder andere Londen en Dubai. Voor Dubai Mall en LG hebben wij gigantische animaties met resoluties tot 80K gemaakt die getoond werden op heen van de grootste schermen ter wereld. Doordat wij steeds met een nieuw team werken proberen wij anders en verrassend te blijven.

Animatie laten maken en hoe dat werkt

Jij komt met een vraag of idee om een animatie te laten maken. Tijdens een briefing via videocall, telefoon , mail of elkaar ontmoeten op locatie naar keuze rol jij je idee uit. Vervolgens kun je beslissen of een tekstschrijver nodig is om jouw wensen om te zetten naar een logisch script. Want script is key. Alles valt of staat met een goed verhaal. Als concept en script zijn goedgekeurd wordt het team samengesteld. 1 of meerdere animatoren, sounddesign artist, voice-over wordt gekozen en editor wordt toegevoegd. We kunnen beginnen. Voor sommige projecten zijn slechts 2 creatievelingen nodig terwijl andere projecten vragen om een groter team. Jij bepaalt wat je aan ons over laat. Een animatie laten maken doen we tenslotte samen.

Hoeveel tijd kost het maken van een animatie

Dit is onmogelijk om te voorspellen. En hangt geheel af van de complexiteit van de scenes die gebouwd moeten worden. Er zijn projecten die wij ondanks complexe scenes hebben afgerond in 4 weken. Maar het beste is een goede prognose te geven na vervaardiging van een uitgewerkt storyboard. Dan kunnen we scene voor scene aan de hand van fullcolor designs bekijken wat er moet gebeuren en is een goede doorlooptijd te bepalen

Nooit te laat

Voor wat inspirerende
woorden

``Luckily with animation, fantasy is your friend``

Steven Spielberg

Director (Jurassic Park) (1946)

``Animation is a technique, not a genre``

Gore Verbinski

Director (Pirates of the Caribean) (1964)

``Animation is about creating the illusion of life and you can't create it if you don't have one``

Brad Bird

Director (Ratatouille) (1957)

Meer weten of ook samenwerken?

Let's talk.

Dank voor jouw bezoek aan een van onze websites. Dit was een kleine selectie van wat wij doen. Meer info over prijzen , werkwijze, deadlines en workflow? Mail ons of bel en ontvang alle info die je nodig hebt.

 

Toedelooeee!

Integriteit net even anders / 3D animatie & concept

Integriteit. Een onderwerp dat altijd actueel is. Ook bij de overheid, of misschien wel juist bij de overheid. Voor de Provincie Overijssel maakte wij…

 • Strategy

  Uitleganimatie / voorlichtingscampagne

 • Design

  Animatie / concept / sounddesign / voice-over

 • Client

  Rijksoverheid / Provincie Overijssel

 • Tags

  3d animatie, concept & animatie

View Project

The Blue Lagoon / 3D Animatie

Deze Ouwehands Dierenpark 3D animatie hebben wij gemaakt ter ondersteuning van de zeeleeuwen show. Een educatieve show over de wonderlijke wereld van deze prachtige…

 • Strategy

  Animatie als ondersteuning voor Zeeleeuwen show , Educatief

 • Design

  Concept, 3D-animatie, Voice-over Peter Drost

 • Client

  Ouwehands Dierenpark

View Project

Insurance is boring they say / 2D Animatie

Insurance is boring they say…Zo begint deze internationaal in 4 talen door ons gecreëerde 2D animatie voor Friss. Getekende composities nemen je mee door…

 • Strategy

  Promo video, product video

 • Design

  Concept, 3D-animatie, Sounddesign

 • Client

  Friss

View Project

Christmas on Track/ 3D Animatie

De Forest kerstanimatie is volledig uitgevoerd als 3D-animate.  Het concept is een Forest kerst trein die over winterse rails door een pittoresk landschap rijdt.…

 • Strategy

  Promo Kerst Clip

 • Design

  Concept, 3D animatie, custom audio Design

 • Client

  Forest Drapery Hardware

View Project

Week van het Luisterboek / 2D & 3D Animatie

De week van het luisterboek animatie bevat 2D en 3D animatie. De kleurstelling zwart wit is gekozen op basis van de witte pagina’s in…

 • Strategy

  Commercial ter promotie van Week van het luisterboek, online en Tv

 • Design

  Concept, 2D en 3D animatie, Voice-overs Chava voor in 't Holt & Sander de Heer, custom audio

 • Client

  Week van het Luisterboek / Hebban

View Project

Golven maken / 3D Animatie

In samenwerking met Dokwerkers hebben wij een 3D animatie ontwikkeld die als intro werd ingezet voor presentaties. Concept was een vlucht over allerlei soorten…

 • Strategy

  3D Animatie als clip voor intro Fujitsu en Evides

 • Design

  Concept, 3D animatie, audiodesign, visuals

 • Client

  Fujitsu / Evides

View Project

Santa’s Workshop / 3D Animatie

De kerstanimatie voor Unifloor die we in 4 talen (DU,FR,NL,ENG)  voor ze maakte bevat veel magical elementen. Idee was een stukje product te gebruiken…

 • Strategy

  Christmas video, product video

 • Design

  Concept, 3D-animatie, Sounddesign

 • Client

  Unifloor Underlay Systems

View Project

LG OLED in Dubai Mall / 3D Animatie

Voor LG hebben we meerdere animaties gemaakt in extreem hoge resolutie van 80K. Dit project kwam voort uit de bouw van het grootste Oled…

 • Strategy

  3D Animatie voor LG Oled Bigscreen in Dubai Mall

 • Design

  Concept, 3D animatie, Enlarge format to 80K resolution

 • Client

  LG / Dubai Mall

 • Tags

  3d animatie, concept & animatie

View Project

Boekhandels weer open / 2D 3D animatie & concept

In samenwerking met het CPNB en boekenplatform Hebban hebben wij een campagne mogen ontwikkelen voor de heropening van de boekhandels. De campagne bestond uit…

View Project