Animatie laten maken

Een animatie laten maken is voor veel organisaties een sprong in het diepe. Wij zorgen ervoor dat je landt in een diep warm bad. The Unemployed Chefs (TUC) nemen je namelijk alle zorg uit handen. We verzorgen de animatie van het eerste vage idee tot de laatste finetuning. Tijdens het proces houden we je continu op de hoogte van de vorderingen. Brengen we adviezen uit en krijg je alle ruimte om je eigen creatieve bijdrage te doen. Zo komen we tot een eindproduct waar iedereen enthousiast van wordt. Ontdek hieronder hoe een animatie laten maken bij The Unemployed Chefs (TUC) in zijn werk gaat.

Als je voor ons kiest dan...
... leveren wij alles van concept tot script en animatie, voice-over en audiodesign
... stellen wij bij elke nieuwe aanvraag een custom designteam samen
... zorgen wij voor de beste designers in het vak met de gekste skills
... creëren wij voor jou animaties in illustratief 2D & magisch ruimtelijk 3D
info
animatie laten maken Unifloor christmas
animatie laten maken ouwehands dierenpark
3d sleepboten voor evides
3d animatie whales voor lg

animatie met verhaal

Een animatie laten maken valt of staat met een goed verhaal. En een goed verhaal begint in de conceptuele fase. Hierin komt jouw idee samen met de creativiteit van onze tekstschrijvers en digital artists. We gaan samen dieper in op jouw idee. Stellen de kritische vragen die een kijker ook heeft en verdiepen ons in de doelgroep. Vervolgens verwerken we die informatie tot een sterk script. Een tekst die alles vertelt wat nodig is. Maar dan ook nog leuk, duidelijk en kort.

CONTACT

van script naar beeld

Wanneer het script staat is het tijd om tekst en beeld samen te brengen. Onze digital artist maken een schetsmatige opzet voor de video aan de hand van het script. Dit heet een storyboard en creëert een idee hoe de animatie eruit komt te zien. In een storyboard overleg bespreken we de designs, bepalen we de koers voor de video en verwerken we camerabewegingen. Jij krijgt nu een goed beeld hoe de animatie video eruit komt te zien en kunt feedback geven. Is het storyboard akkoord? Dan veranderen de schetsen in uitgewerkte designs en/of 3D models. En blazen onze animatoren leven in het storyboard en komt het in beweging.

MEER

ONZE ANIMATIES

Sprankelende Unifloor kerst 3D animatie

De kerstanimatie voor Unifloor die we in 4 talen (DU,FR,NL,ENG)  voor ze maakte bevat veel magical elementen. Idee was een stukje product te gebruiken in de animatie zonder er een product video van te maken. Unifloor platen leg je over een beschadigde vloer. Daar ontstond het idee. We gaan als kijker de vloer in en komen in het magische land van Santa. Compleet gemaakt in 3D met custom gecomponeerde audiotrack. Let halverwege op HoHoHo met de stem van Santa! Merry Xmas!

Filmische Friss Insurance 2D animatie

Insurance is boring they say…Zo begint deze internationaal in 4 talen door ons gecreëerde 2D animatie voor Friss. Getekende composities nemen je mee door de tijd waarin insurance altijd een belangrijke veranderende rol speelt. Al het voice-over werk in het Duits, Portugees, Engels en Spaans en de gecomponeerde muziek ook door ons verzorgd. Insurance is niet boring, it’s beautiful!

Artistieke Week van het Luisterboek 2D & 3D animatie

De week van het luisterboek animatie bevat 2D en 3D animatie. De kleurstelling zwart wit is gekozen op basis van de witte pagina’s in een boek met zwarte letters. De voice-overs zijn acteurs Sander de Heer en Chava voor in ‘t Holt die ook verantwoordelijk zijn voor het inspreken van meerdere luisterboeken. Naast de voice-over opnames is ook de audio door ons speciaal voor deze clip gecomponeerd. Deze commercial is zowel op tv als op internet ingezet.

Wonderlijke Ouwehands Dierenpark 3D animatie

Deze Ouwehands Dierenpark 3D animatie hebben wij gemaakt ter ondersteuning van de zeeleeuwen show. Een educatieve show over de wonderlijke wereld van deze prachtige dieren. Onze animaties (5 stuks) zijn voor en tijdens de show te zien. We hebben Voice-over Peter Drost (bekend van de Nederlandse Voice-over voor natuurseries) weten te regelen. Die met zijn vertrouwde stemgeluid het publiek informeert en in onze animatie ook alle zeeleeuwen aan het publiek voorstelt. Welkom in de Blue Lagoon!

Magische Forest Drapery Hardware 3D Kerst animatie

De Forest kerstanimatie is volledig uitgevoerd als 3D-animate.  Het concept is een Forest kerst trein die over winterse rails door een pittoresk landschap rijdt. De rails symboliseren de gordijnrails van Forest Drapery Hardware. En aan het einde zien we trein en gordijnrails ook in elkaar op gaan. Een slimme manier om zo toch hun product in de video animatie te verwerken. Tevens is bij deze animatie de soundtrack door ons op maat gecomponeerd. Met deze rit krijg je zin in kerst.

Crimineel goede AvroTros Opgelicht 2D animatieserie

We werden gevraagd om voor AvroTros opgelicht een 37-delige animatieserie te maken genaamd : De Truc. Elke week, seizoenen lang, werd een van onze animaties, die we maakten in samenwerking met de redactie van het programma, als afsluiting van het tv programma getoond. De Truc behandelt elke week een babbeltruc, online oplichting of jongeren die ingezet worden als geldezel. Dit laatste bleef op scholen niet onopgemerkt en de animaties werden ook ingezet als lesmateriaal en waarschuwing voor pubers. 

GOOD2KNOWS

Op zoek naar een animatie voor jouw product of bedrijf? Dan is het goed om te kijken wat je wilt vertellen, wat je wilt uitstralen en wat voor soort merk of product je wilt promoten. De keuze voor 2D of 3D kan hierin cruciaal zijn en wij hebben hier op voorhand geen advies over. Wanneer we jouw product of merk bekijken kunnen wij aan de hand van ideeën en concepten samen met jou bepalen welke stijl en dus welke animatiesoort het best bij jou past. Kleurrijk 2D of misschien toch ruimtelijk 3D. Neem gerust contact met ons op voor meer info!

Jij komt met een vraag of idee om een animatie te laten maken. Tijdens een briefing via videocall, telefoon , mail of elkaar ontmoeten op locatie naar keuze rol jij je idee uit. Vervolgens kun je beslissen of een tekstschrijver nodig is om jouw wensen om te zetten naar een logisch script. Want script is key. Alles valt of staat met een goed verhaal. Als concept en script zijn goedgekeurd wordt het team samengesteld. 1 of meerdere animatoren, sounddesign artist, voice-over wordt gekozen en editor wordt toegevoegd. We kunnen beginnen. Voor sommige projecten zijn slechts 2 creatievelingen nodig terwijl andere projecten vragen om een groter team. Jij bepaalt wat je aan ons over laat. Een animatie laten maken doen we tenslotte samen.

Wij zijn een samenwerkingscollectief. Met de beste animatoren, designers en ontwerpers in het vak. Na een aanvraag stellen we een team samen dat het beste bij jouw aanvraag past. Onze designs en animaties zijn ook opgevallen in het buitenland. Dat leverde grote projecten op in onder andere Londen en Dubai. Voor Dubai Mall en LG hebben wij gigantische animaties met resoluties tot 80K gemaakt die getoond werden op heen van de grootste schermen ter wereld. Doordat wij steeds met een nieuw team werken proberen wij anders en verrassend te blijven.

Dit is onmogelijk om te voorspellen. En hangt geheel af van de complexiteit van de scenes die gebouwd moeten worden. Er zijn projecten die wij ondanks complexe scenes hebben afgerond in 4 weken. Maar het beste is een goede prognose te geven na vervaardiging van een uitgewerkt storyboard. Dan kunnen we scene voor scene aan de hand van fullcolor designs bekijken wat er moet gebeuren en is een goede doorlooptijd te bepalen

jouw verhaal tot leven

In de laatste fase brengen we jouw verhaal tot leven. Samen met jou kiezen we een voice-over die precies past. We denken hierbij actief mee en adviseren over stemkleur en uitstraling. Daarna voegen we belangrijke audio-elementen toe aan de video. Geluiden die de scènes levendiger maken, of een bedrijfsdeuntje dat moet worden toegevoegd; de mogelijkheden zijn eindeloos. En wanneer tekst, beeld én geluid één vloeiend geheel vormen begint het tromgeroffel. Jij kunt jouw animatie met trots presenteren.

INFORMATIE

gebruik een animatie

Iedere animatie kent voorgaande stappen. Toch kun je uitgebreid variëren in stijl, techniek en toon. Zo kun je kiezen voor een klassieke uitleganimatie, waarbij je een ingewikkeld onderwerp met behulp van animatie begrijpelijk maakt. Kies voor een avontuurlijke storytellinganimatie waarin je jouw verhaal met karakters tot leven brengt, of gebruik een animatie om op een ludieke manier aandacht te vestigen op jouw bedrijf of product. Bij TUC maken we 2D, 3D en Live Action animaties. Wil je weten hoe die eruit zien? Bekijk dan eens ons recente werk.

GEÏNTERESSEERD
animatie laten maken friss sherlock
animatie laten maken dhl
animatie laten maken week van het luisterboek
animatie laten maken opgelicht

animatie laten maken

Zie jij in een creatieve animatie dé manier om jouw doelgroep te boeien? En wil je weten wat onze creatieve chefs voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met de studio, deel je wensen en ideeën en we vertellen en hoor hoe jij een animatie kunt laten maken. Eerst nog oriënteren? Heel begrijpelijk. Kijk dan eens rond in ons recente werk en lees hoe ons collectief te werk gaat in onze introductie. Aangenaam…Wij zijn : The Unemployed Chefs!

INTRODUCTIE

wij bieden meer

Ben je toch niet op zoek naar een 2D- of 3D-animatie, maar heb je wel baat bij andere creatieve communicatie-uitingen? De studio van de Unemployed Chefs beschikt over een grote groep vakkundige creatievelingen, gespecialiseerd in Digital Art, Concept & Branding, Cartoon, Comic & Strip en Copywriting. Kijk rustig rond op onze website of neem contact op om te ontdekken wat wij voor je kunnen doen.
MEER

CONTACT

MAIL

APP

BEL

+31(0)6 25 172 696

VOLG

HQ