Boost jouw brand

Concept Marketing Design
content & ideeën
voor jouw brand of product.

concept eerst

Marketing is belangrijk
maar Concept is
koning

Concept Marketing Design

Copywriter / Tekstschrijver
Concept & Content / Digital Arts / Film / Animatie

welkom / welcome / willkommen / bienvenidos

Designer Edo Draaijer
Presents
TUC.

voorproefje gehad, laten we beginnen.

Let's go.

Concept Marketing Design van The Unemployed Chefs (TUC)

Concept Marketing Design een vreemde zin? Weet jij hoeveel reclameboodschappen je vandaag zag? En hoeveel informatieve boodschappen? Waarschijnlijk niet. En zo hoort het ook. Als consument vergeet je de meeste dingen die je ziet. Heel soms blijft er echter één boodschap hangen. En dan komt de zin Concept Marketing Design om de hoek kijken. Want dat is wat wij doen. We bedenken, stippelen een pad uit, creëren zorgen voor de mooiste content om jouw merk of bedrijf op de kaart te zetten. Dus wacht niet langer en contact ons! Boost jouw brand met The Unemployed Chefs!

Eigenheid Originaliteit en Zichtbaarheid

The Unemployed Chefs helpen je de boodschap van eigenheid, originaliteit en zichtbaarheid te creëren. Als concept en ideeën denktank besteden we veel aandacht aan het krachtig overbrengen van bedrijf, verhaal en product campagne. Dat doen we met pakkende concepten en ideeën, uitgewerkt in kleurrijke visuals om jou een goed idee te geven hoe wij een lancering van jouw merk of de start van een marketing campagne voor ons zien. Elke keer met een nieuw team creatieve geesten waardoor ook elk concept vernieuwend is.

Concept komt eerst en dan Marketing

Concept komt bij ons voor marketing. Waarom? Dat leggen we uit. Alles begint bij concept. Dit is essentieel. Als het concept rond jouw merk staat als een huis dan gaat de marketing een stuk sneller en werkt een marketingcampagne beter. Een matig of slecht concept, maar wel een grote marketing “strategie” (vies woord vinden wij, maar we moeten hem even gebruiken om ons punt duidelijk te maken) opgezet is vragen om problemen en kost je vaak veel te veel energie en vooral geld, met meestal een beperkt resultaat.  Dus in het kort: Eerst concept uitdenken , dan Marketing campagne uitstippelen en als derde Desigen maar.

Maar wat is content nu eigenlijk precies?

In de wereld van adverteren vliegen de Engelse termen je om de oren. Een daarvan willen we even uitlichten. Een hele belangrijke en een van onze hoofdbezigheden. Content! Content is key. Content is King! Content creators etc etc. Je kent het wel. Maar wat is content nu eigenlijk precies? Content is alles wat met een creatieve inslag wordt gemaakt binnen een marketingcampagne. Denk aan animatie, digital art, teksten die moeten worden geschreven, video en editing, audiodesign, posterdesign, maar ook online SEO, een blog opzetten en een website creëren. Goede content moet dus worden gemaakt. En een Marketingcampagne valt of staat met de juiste content. Gericht op jouw doelgroep.

en voordat we het vergeten.

Nog even dit.

Zo vluchtig als het kobaltblauwe kleurtje van jouw nieuwe wintertrui

Wij geloven in een eigentijdse aanpak. De tijd van reclamebureaus met te hippe bestickerde Mini Coopers en te trendy laptops is in onze ogen voorbij. Gladde praat met te dure maatpakken die jouw nieuwe koffiemerk wel eens even in de markt komen zetten. En wat je dan vaak ziet is een campagne die lijkt op die van de buurman of overbuurvrouw. Trends. Zo vluchtig als het kobaltblauwe kleurtje van jouw nieuwe wintertrui. Voor je het weet is het weer uit de mode. En dat is wat wij dus juist niet met onze concepten proberen te doen. Wij kijken wat bij jou past en ontwerpen een concept dat ook over 2 of 3 jaar nog overeind blijft.

Een goed concept begint met een onderscheidend idee

Een goed concept begint met een onderscheidend idee. Een idee dat niet eerder verteld werd En een verhaal wordt dat precies vertelt wat jij wilt vertellen en het belangrijkste: een verhaal dat boeit. In de conceptfase kijken we kritisch naar jouw idee. Waar zitten zwakke plekken, welke vragen kunnen kijkers krijgen, versterkt het jouw identiteit, hoe kunnen we het effectiever maken, kan het korter en eenvoudiger? Door deze enerverende gesprekken halen we het maximale uit jouw idee. Dit leidt tot een sterk concept, dat we uitwerken in een pakkend script

Concepten die anders zijn dan anderen

Als we het perfecte antwoord hadden op de vraag: Wat is een goed concept, dan hadden we goud in handen. En toch bewijzen wij als collectief zeker die originele invalshoeken met onze concepten te vinden. Concepten die anders zijn dan anderen en die opvallen in de massa. Hier een paar vragen die wij hanteren als we ons buigen over een nieuw concept: Wie is je doelgroep en wat is hun diepste wens? Wat is het ultieme doel van jouw concept? Hoe gaan we jouw verhaal zo makkelijk mogelijk maken? En hoe kunnen we hierin zoveel mogelijk afwijken van de massa? Vier vragen die bij ons veelvuldig leiden naar de juiste uitwerking.

En dat onze aanpak blijkbaar werkt

Door het samenwerkingsverband werken wij met de beste freelancers en studio’s. Ken je kracht en je zwaktes. Dus daarom altijd de juiste personen, gezet op het juiste project. Elke keer anders en daarom steeds vernieuwend. En dat onze aanpak blijkbaar werkt blijkt uit ons portfolio. Wij hebben oa concepten ontwikkeld voor : Heineken Nederland, LG, Burj Khalifa Dubai, PriceWaterhouseCoopers (PWC) , De Rijksoverheid, Invicta Watches (VS) Kesbeke Babyvoeding, The Avocado Show, Hamlet Protein (Den), Friss en velen meer. Uitzoeken wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons voor meer info.

0 +
redenen voor
een samenwerking
0 +
Concepten &
projecten opgeleverd
0 +
jaar ervaring op
professioneel vlak
0 +
Dubbele Espresso's
weggewerkt
0 +
Volgers op Facebook
& Instagram
0 +
Landen waar wij
voor designen

Ga mee backstage

Blogs & stories
over wat wij doen.

vragen & antwoorden

Goed om
te weten.

Waar moet een goed marketingplan aan voldoen

Deze 4 vragen stellen wij samen met jou op en werken we uit als we een concept en een marketingplan gaan opzetten: 1./ Wie is je doelgroep en wat is hun diepste wens? 2./ Wat is het ultieme doel van jouw concept? 3./ Hoe gaan we jouw verhaal zo makkelijk mogelijk maken? 4./ En hoe kunnen we hierin zoveel mogelijk afwijken van de massa? Met deze vier vragen wijken wij een beetje af van de traditionele marketing strategie. Wij zetten jouw wensen en die van de potentiele koper naast elkaar. Ook een gesprek? Bel of mail ons!

Welke content leveren jullie

Wij maken film, animatie, digital art, tekst en audiodesign. Deze content geeft op een creatieve manier invulling aan jouw product, bedrijf of campagne. Want als het eerste concept is uitgerold in tekst, wordt het tijd vorm te geven aan die woorden. Dan krijgt jouw product of campagne eindelijk smoel en wordt het tijd om na de content creaties het marketingplan verder uit te bouwen.

Wat is content in marketing

Content is alles wat met een creatieve inslag wordt gemaakt binnen een marketingcampagne. Denk aan animatie, digital art, teksten die moeten worden geschreven, video en editing, audiodesign, posterdesign, fotografie, maar ook online SEO, een blog opzetten en een website creëren. Goede content moet dus worden gemaakt. En een Marketingcampagne valt of staat met de juiste content. Gericht op jouw doelgroep.

Ben ik nauw betrokken bij de ontwikkeling

Ja graag. En juist jouw input is essentieel. We gaan er namelijk bij het creëren van een concept vanuit dat jij al vooronderzoek hebt gedaan. Hoe beweegt die markt waarin jij zit zich? En wie zijn mijn concurrenten? Wat is mijn afzetmarkt en wie zijn dat? Als je deze elementen namelijk al hebt geeft het ons meer inzicht in de manier hoe wij jouw campagne willen gaan benaderen en vormgeven. Mocht je nog niet over al die info beschikken dan kijken onze experts graag mee.

Nooit te laat

Voor wat inspirerende
woorden

``When something is important enough, you do it even if the odds are not in your favor.``
Elon Musk

Industrial designer / Business magnate / Tesla (1971)

``The only way to do great work, is to love what you do``
Steve Jobs

Industrial designer & Investor / Apple (1955-2011)

``The good ideas will survive.``
Quentin Tarantino

Director (Pulp Fiction) (1963)

Meer weten of ook samenwerken?

Let's talk.

Dank voor jouw bezoek aan een van onze websites. Dit was een kleine selectie van wat wij doen. Meer info over prijzen , werkwijze, deadlines en workflow? Mail ons of bel en ontvang alle info die je nodig hebt.

 

Toedelooeee!

134 verdiepingen hoog Dubai Design / Animatie & Visuals

In samenwerking met Burj Khalifa : At the Top, maakte we een Visual experience op de 134ste verdieping in de hoogste toren ter wereld. Een digitale...
 • Strategy

  Visual Entertainment / 80K resolutie content

 • Design

  Animatie / Design / Concept

 • Client

  Burj Khalifa / LG / Digicomm

View Project

Steel de Show / Illustratie & concept

In samenwerking met The Avocado Show in Amsterdam maakte we een marketing concept. Voor eenieder die nog nooit van The Avocado Show heeft gehoord. Dit is...
 • Strategy

  Campagne design & marketing concept

 • Design

  Illustratie / Lay-out / design

 • Client

  The Avocado Show

View Project

Video Marketing XXXL / Animatie & Film

In Dubai Mall hangt het grootste Oled scherm met de hoogste resolutie van de wereld. Een scherm van 50 meter breed en 14 meter hoog met...
 • Strategy

  Promo animatie / 80K resolutie scherm

 • Design

  Animatie / Film / concept

 • Client

  Dubai Mall / LG / Digicomm

View Project

Verdwalen in luisteren / 2D & 3D animatie & concept

In Samenwerking met Hebban hebben wij voor de Week van het Luisterboek een campagne mogen ontwerpen voor tv en internet. De 2D en 3D combi animatie...
 • Strategy

  tv commercial campagne en online

 • Design

  2D animatie / 3D animatie / concept / Voice-over opnames / audio design

 • Client

  Hebban / Week van het luisterboek

View Project

Print This / Illustratie & concept

Voor het vernieuwende Print.com mochten we een concept bedenken voor de huisstijl. Hierin hebben we een concept bedacht en gemaakt met verschillende prints gedrukt op mensen...
 • Strategy

  Campagne design & marketing concept

 • Design

  Illustratie / Lay-out / design

 • Client

  Print.com

View Project

Ontwerp de tijd / Film Design & concept

In samenwerking met Factor 12 maakten we de afgelopen jaren veel visuals voor Invicta watches. Schetsmatige designs die als wanddecoratie in winkels over de hele wereld...
 • Strategy

  Design stores / promo clip

 • Design

  Film / Audio / Design

 • Client

  Invicta Watches

View Project

Radioring awards / Design & concept

Voor AvroTros mochten we een concept bedenken voor de Awardshow Het Gouden Radioring gala. Tijdens deze feestelijke avond wordt het kleine broertje van de gouden televisierring...
 • Strategy

  Visuals voor awardshow

 • Design

  concept / 3D visuals

 • Client

  AvroTros / Radioring Gala

View Project