Kleur jouw uiting

Illustratie laten maken
voor jouw Product of Bedrijf
& boek of Krant.

Passend bij jouw merk

Hoogwaardig illustratief
Design in honderden stijlen
op maat voor jou.

Illustratie laten maken

Product design & Concept /
editorial krant & magazine
Kinderboek / Digital art.

welkom / welcome / willkommen / bienvenidos

Illustrator Edo Draaijer
Presents
TUC.

Welcome to the Show / Design & Concept

Welcome to the Show / Design & Concept

Sinterklaas Kinderboek op maat / Illustratie

Sinterklaas Kinderboek op maat / Illustratie

Muziek kleurt je dag / Illustratie & Concept

Muziek kleurt je dag / Illustratie & Concept

Krant & Magazine versieren / Illustratie

Krant & Magazine versieren / Illustratie

Een visie in beeld / Illustratie & Concept

Een visie in beeld / Illustratie & Concept

Invicta design tot in detail / Illustratie & Design

Invicta design tot in detail / Illustratie & Design

(In)Gekleurd / Illustratie & Concept campagne

(In)Gekleurd / Illustratie & Concept campagne

voorproefje gehad, laten we beginnen.

Let's go.

Wat is TUC?

Welkom bij illustratie laten maken van The Unemployed Chefs afgekort TUC. TUC is een Animatie, Digital arts, Film  & Concept collectief bestaande uit meerdere designers en creatievelingen. Anders dan andere vaste studio’s gaan wij samenwerkingen aan. Steeds anders en elke keer nieuw voor jou. Om jou op deze manier te voorzien van het juiste eindresultaat. Wij werken voor verschillende landelijke kranten zoals het AD, maken kinderboeken voor oa uitgever Bubbly Doo uit België. Kleden winkels in New York aan met onze designs. en maken digital art en graphics voor producten en bedrijven, van commercieel tot overheid. Met veel oog voor detail en een luisterend oor voor de opdrachtgever maken creëren wij de meest kleurrijke ontwerpen in honderden stijlen. Welkom bij TUC!

Magische kinderboek illustraties

In het rampjaar 2020 zijn er toch ook bucket list checks door ons afgevinkt. En een hele belangrijke daarvan was het maken van een personaliseer baar kinderboek. In samenwerking met uitgeverij Bubbly Doo uit België hebben wij het Sinterklaasboek : De Superspeurneuzen en het verloren boek van Sinterklaas volledig geïllustreerd. Een prachtige uitdaging waarin wij volledig de vrije hand kregen van de uitgever. Wat resulteerde in een illustratief zeer origineel en kleurrijk boek. Heel bijzonder aan dit boek is dat je het online kunt personaliseren. Haardacht van je zoontje of dochter. Kledingkleur, cover, en veel veel meer, je kunt het allemaal aanpassen. Daardoor is ieder boek persoonlijk, uniek en origineel. Ook een kinderboek door ons laten illustreren? Laat het ons weten, wij zijn er klaar voor!

Illustratief in de media

Een illustratie laten maken voor krant of online media? Een plaat om een belangrijke sportgebeurtenis uniek in beeld te brengen of een beladen onderwerp op een luchtige manier af te beelden? Wij brengen het nieuws al jaren treffend in beeld. Met metaforische illustraties die net even anders zijn dan dat de lezer gewend is. Voor kranten, tijdschriften, blogs en websites. Illustraties waarover wordt gesproken en die massaal worden gedeeld op social media.

.

Product design en campagnes die kietelen

Waar wij ook altijd erg warm van worden is het ontwerpen van een visie. En meedenken met het concept. Een opdrachtgever die een illustratie wil laten maken voor zijn merk. Een kleurrijke campagne wil lanceren om op de WOW factor te creëren. De uitdaging hierin ligt altijd bij de originaliteit. Hoe kunnen we op de meest eigen manier jouw brand vertegenwoordigen. De illustratie zoektocht begint en we gaan op zoek naar het design dat jou en jouw doelgroep kietelt en prikkelt. Ook een mooi project? Laat het ons weten!

en voordat we het vergeten.

Nog even dit.

Van Q-Music tot The Avocado Show

Waar wij voor designen? Laten we er een paar op noemen. Hebben wij designs gemaakt voor de bekende The Avocado Show restaurantketen. Ontwerpen wij kleurrijke give-aways voor Q-Music. Illustreren wij boekcovers. Maken wij wekelijks illustraties in landelijke kranten als het AD. Creëren wij campagnes voor bedrijven in Dubai (Burj Khalifa & LG) ,Denemarken (Hamlet Protein)  voor PWC (PriceWaterhouseCoopers) & Heineken Nederland/ Parbo Suriname. Maken wij wanddesigns voor internationale winkels van Invicta in bv New York. En doen we nog zoveel meer. Neem contact op en laat je verrassen.

Altijd een eerlijke prijs

Om een goede prijsbepaling te kunnen maken voor een illustratie hebben we wat specifieke informatie nodig. Soms is het handig eerst even te bellen. Formaat, uitwerking en doel van jouw illustratie opdracht zijn allemaal van invloed op een prijs op maat. En omdat elke aanvraag anders is is elke prijs dat ook. We hebben duidelijke communicatie over de werkwijze en prijs, maar zorgen bovenal dat de prijs eerlijk is. Zodat jij ontvangt waar je voor betaalt. Ook meer info over een prijs op maat. Mocht je het even niet weten. Bel of mail ons en wij voorzien je van alle info.

Makers en meedenkers

Wil je mensen in één klap vermaken, informeren én binden? Gebruik de kracht van illustratie. Want een beeld zegt meer dan duizend woorden en dat is niet voor niets een cliché. We vertellen je alles over de waarde van illustratie, de verschillende stijlen die onze studio gebruikt, denken mee en proberen je te adviseren met tips en trucs. Ook onderzoeken we graag de toevoeging van illustraties en mogelijkheden voor jouw organisatie. Wij zijn niet alleen makers maar ook meedenkers. Dus laat ons meedenken met jou hoe we jouw visie kunnen omzetten in prachtige designs. Bel, mail of app ons voor meer info!

Van illustratie tot animatie

Is een illustratie toch niet helemaal wat je zoekt, maar zoek je andere grafische ontwerpen zoals het laten maken van een animatie? Wil je misschien een karakter laten ontwerpen voor jouw bedrijf, kinderboek, product of logo? Geen probleem! Onze ontwerpers zijn ook gespecialiseerd in karakter design of cartoons. Of kijk eens op ons nieuwe podcast platform Moodfellas.  Ontdek de mogelijkheden.

0

Volgers op
Instagram

0

Vragen over onze
studio naam

0

Grijzen haren
erbij gekregen

0

Dubbele Espresso's
weggewerkt

0

Collabs met graphic
artists & illustratoren

0

Landen waar wij
voor designen

Ga mee backstage

Blogs & stories
over wat wij doen.

vragen & antwoorden

Goed om
te weten.

Wat doet een illustrator precies

Een illustrator maakt illustraties of tekeningen ter ondersteuning van een artikel in een krant. Als ondersteuning van een verhaal voor bijvoorbeeld een kinderboek. Of als uitleg- of promotie uiting voor bedrijven en overheid. Op basis van een briefing of gesprek vooraf wordt een plan gemaakt en begint de schetsfase met ideeën. Na goedkeuring worden deze ideeën dan uitgewerkt en word je tijdens dit traject steeds op de hoogte gehouden van de voortgang. Bekijk hier ons werk.

Wat kost een illustratie laten maken

Dit hangt van de opdracht af en is onmogelijk op voorhand te bepalen. Er zijn illustratoren die werken per uur (uur prijzen variëren van 20,00 euro per uur tot zelfs 150,00 per uur) . Laat je hierover goed informeren. Wij werken liever op projectbasis. We bekijken het project en berekenen op basis van jouw wensen en de grootte van de opdracht een scherpe en vaste prijs. Dit is altijd inclusief aanpassingsrondes en schetsfase. Dit geeft duidelijkheid en je weet wat je kunt verwachten. Meer over ons werk.

Traditioneel of digitaal illustreren

Traditioneel illustreren betekent eigenlijk het illustreren met pen, potlood, verf of houtskool op papier of doek. Bij deze vorm wordt er aan een origineel exemplaar gewerkt. Bij digitaal illustreren wordt het papier vervangen door een computerscherm en zijn potlood, verf en pen verleden tijd. Dit betekent niet dat de computer het werk overneemt. Er wordt nog altijd fysiek getekend, maar dan met software op een tekenscherm en met als hulpmiddel de computer.

Ik zoek illustraties voor mijn (kinder) boek

Dat kan zeker!! Wij maken veel boek illustraties. Van kinderboek tot aan covers voor fictie romans, scriptie, presentatie en strips.. Check uitgeverij Bubbly Doo voor het allereerste personaliseer bare kinderboek ooit gemaakt. Mocht je een dergelijke aanvraag hebben We kunnen dan samen kijken wat de mooist mogelijke oplossing en uitvoering is. Wij maken digitale designs en zorgen voor rechten vrij gebruik. Dus bel ons.

Altijd even tijd voor

Mooie quotes
van iconen

``Painting is easy when you don't know how, but difficult when you do``

Edgar Degas

Immpressionist / Painter (1834-1917)

``Every artist was first an amateur``

Ralph Waldo Emerson

Essayist / Philosopher (1803-1882)

``Have no fear of perfection, you will never reach it``

Salvador Dali

Surrealist / Artist (1904-1989)

Meer weten of ook samenwerken?

Let's talk.

Dank voor jouw bezoek aan een van onze websites. Dit was een kleine selectie van wat wij doen. Meer info over prijzen , werkwijze, deadlines en workflow? Mail ons of bel en ontvang alle info die je nodig hebt.

 

Toedelooeee!

Welcome to the Show / Design & Concept

Voor de populaire restaurantketen The Avocado Show hebben wij designs omtrent marketing en concept mogen bedenken. Net zo spetterend en kleurrijk als het Avocado…

View Project

Sinterklaas Kinderboek op maat / Illustratie

Voor uitgeverij Bubbly Doo uit België hebben wij het allereerste personaliseer bare Sinterklaas kinderboek ooit gemaakt. Online kun je het boek naar jouw eigen…

 • Strategy

  2D illustraties & complete opmaak van het Boek De Superspeurneuzen : En het verloren boek van Sinterklaas.

 • Design

  Illustratie / opmaak/ personaliseer baar element

 • Client

  Uitgeverij Bubbly Doo

View Project

Muziek kleurt je dag / Illustratie & Concept

Voor Q-Music hebben wij al meerdere jaren verschillende designs mogen maken. Van een design (met alle Dj’s als illustratie ) over de hele zijkant…

 • Strategy

  Concept / marketing / design

 • Design

  Illustratie / design

 • Client

  Q-Music

View Project

Krant & Magazine versieren / Illustratie

Wij werken al jaren voor Dpg Media. Voor meerdere regionale kranten (oa. De Stentor, BN de Stem, Tubantia, Leeuwarder Courant en de Gelderlander)  van…

View Project

Een visie in beeld / Illustratie & Concept

Hamlet Protein (een bedrijf dat zich specialiseert in gezonde voeding voor varken koe en kip)  gevestigd in Denemarken benaderde ons voor het bedenken van…

 • Strategy

  Concept / marketing / design

 • Design

  Illustratie / design

 • Client

  Hamlet Protein

View Project

Invicta design tot in detail / Illustratie & Design

In samenwerking met Factor 12 hebben wij voor Invicta Watches in De verenigde Staten een aantal designs gemaakt van horloges. Deze horloge illustratie schetsen…

 • Strategy

  Concept / Awareness / campagne

 • Design

  Illustratie / design

 • Client

  PWC

View Project
PWC

(In)Gekleurd / Illustratie & Concept campagne

PWC vroeg ons om na te denken over een concept omtrent Diversity day. Een awareness dag over diversiteit op de werkvloer. \we hebben een…

 • Strategy

  Concept / Awareness / campagne

 • Design

  Illustratie / design

 • Client

  PWC

View Project