Professionele illustratie

Illustratie op maat
voor jouw kinderboek
product of campagne.

Beken kleur met jouw merk

Illustratie in alle
soorten en maten met
aandacht gemaakt voor jou.

Illustratie voor van alles

Kinderboek of boekcover/
editorial krant & blog
/ Product design / concepten.

welkom / welcome / willkommen / bienvenidos

Illustrator Edo Draaijer
Presents
TUC.

voorproefje gehad, laten we beginnen.

Let's go.

Illustratie van TUC is oersterk

De holbewoners wisten het al: de kracht van een tekening is oersterk. Dat is voor huisbewoners gelukkig niet anders. Een illustratie stelt je in staat om een onderwerp origineel, stijlvol, laagdrempelig en krachtig over te brengen. Wij maken illustraties voor kranten, tijdschriften, online media, bedrijven en organisaties. In iedere gewenste tekenstijl, haarfijn toegespitst op het gewenste doel én de doelgroep van de illustratie.

Een illustratie is veelzijdig

Een illustratie is veelzijdig en kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Het beeldt bijvoorbeeld een beladen onderwerp op een luchtige manier af, maakt ingewikkeld beleid ineens begrijpelijk, of legt een belangrijk moment op een originele manier vast. Een illustratie is informatief, ondersteunend of amuserend en soms alles tegelijk. Daarmee bied je jouw lezer, kijker of doelgroep iets unieks. En daardoor komt jouw verhaal sneller én krachtiger over.

Illustratie vormt de kern

Illustratie vormt de kern van The Unemployed Chefs. Wij werken namelijk al jaren voor landelijke media en organisaties om nieuws of bijzondere gebeurtenissen treffend vast te leggen. We helpen bedrijven en organisaties hun boodschap sterk over te brengen. Dat doen we met verhelderende infographics, hilarische strips of pakkende cartoons. Daarmee helpen we hen hun doelgroep te grijpen en te boeien, ook in de tijd van vluchtige clicks.

en voordat we het vergeten.

Nog even dit.

Illustratie en digital art van de hoogste kwaliteit

Bij TUC maken we illustraties die vermaken, ondersteunen en informeren. Dat klinkt breed en dat is het ook. Je kunt bij ons terecht voor Cartoons, film, Character Design, Infographics, 2D en 3D illustraties, concepten en Animaties. illustratie en digital art van de hoogste kwaliteit, met een herkenbare stijl, gericht op jouw doelgroep. Of dit nu kritische krantlezers zijn of kinderen. Ben je benieuwd naar ons werk? Kijk snel rond op een van onze websites.

TUC werkt in binnen- en buitenland

The Unemployed Chefs werkt voor verschillende organisaties in binnen- en buitenland. Onze illustraties en animaties waren bijvoorbeeld te zien op Times Square in New York, in Londen en in de Dubai Mall. Tegelijkertijd bieden we lokale bedrijven, media en overheden originele illustraties die hen helpen hun doelgroep beter te bereiken. Zo garanderen we iedere opdrachtgever illustraties van internationale kwaliteit, voor een scherpe prijs.

De complete creatieve gaarkeuken

Leuk die tekeningen, maar misschien wil je meer. Bijvoorbeeld bewegende beelden in een flitsende animatie in 2D of 3D, een compleet concept voor een marketing campagne of pakkende teksten,… Wat het ook is, je vindt het in de creatieve gaarkeuken van The Unemployed Chefs. Kijk eens rond op onze websites of neem even contact op om te ontdekken wat we je allemaal te bieden hebben!

Van illustratie tot animatie

Is een illustratie toch niet helemaal wat je zoekt, maar zoek je andere grafische ontwerpen? Wil je misschien een karakter laten ontwerpen voor jouw bedrijf, kinderboek, product of logo? Geen probleem! Onze ontwerpers zijn ook gespecialiseerd in karakter design of cartoons. Ontdek de mogelijkheden.

0 +
jaar professionele
ervaring in design
0 +
Vragen over onze
studio naam
0 +
Dubbele Espresso's
weggewerkt
0 +
Landen waar wij
voor designen
0 +
projecten & concepten
succesvol afgerond
0 +
Collabs met graphic
artists & illustratoren

Ga mee backstage

Blogs & stories
over wat wij doen.

vragen & antwoorden

Goed om
te weten.

Wat is een illustratie

Een illustratie is een visuele beeltenis als uitleg of ter ondersteuning van een artikel in een krant of magazine. In een kinderboek als aankleding van het verhaal. Of kan ook op zichzelf staan en een verhaal vertellen in beeld. Een illustratie wordt gemaakt door een illustrator, tekenaar, grafisch vormgever of kunstenaar en is in talloze stijlen en met veel verschillende technieken te creëren.

Wat is traditionele illustratie

Traditionele werkwijze van illustreren betekent dat er op papier , canvas , wand of gebruiksvoorwerp met teken of schildermaterialen wordt gewerkt. Daarbij kun je denken aan potlood, grafiet, houtskool, pen, verf, spuitbussen, stiften en combinaties van deze materialen. Traditionele illustratie is al eeuwen oud en gaat zelfs terug naar de holbewoners die op wanden beeltenissen en grottekeningen maakten.

Wat is digitale illustratie

Digitale illustratie is een redelijke nieuwe maar zeker al ver doorontwikkelde manier van illustreren. Hierbij staat de computer centraal en wordt een traditioneel canvas verruild voor een computerscherm. Ook kwasten of potlood worden vervangen voor digitale pennen en er wordt tegenwoordig op drukgevoelige schermen gewerkt (WACOM / iPad). Het scherm herkent de pen en geeft bij meer druk een dikkere of dunnere lijn. Software die door veel illustratoren wordt gebruikt : Illustrator & Photoshop van ADOBE en voor de iPad sketchbook PRO. Toch zit deze ontwikkeling nog steeds in de lift en worden er steeds nieuwe manieren van werken toegepast en uitgevonden en komt er regelmatig nieuwe artsoftware op de markt. Ook wij bij TUC werken volledig digitaal. Voordelen: snel werken, makkelijk aan te passen bij correcties en in de grootst mogelijke formaten leverbaar.

Ik zoek een kinderboeken illustrator

Dan zit je bij ons goed. Wij maken kinderboek illustraties. Van kinderboek tot aan covers voor fictie romans, scriptie, presentatie en strips.. Voor uitgeverij Bubbly Doo hebben wij het allereerste personaliseer bare kinderboek ooit gemaakt. Wil je meer weten over onze werkwijze. Of ben je benieuwd naar een eventuele samenwerking. Bel ons of mail jouw script (gaan we vertrouwelijk mee om) en dan kunnen we aan de hand van het verhaal de mogelijkheden met je bespreken.

Prachtige quotes

Van inspirerende
persoonlijkheden

``A picture is a poem without words``
Horace

Poet (65 BC. - 8 BC.)

``Each book first begins with a little idea``
Dick Bruna

Graphic designer / Illustrator (1927-2017)

``It's not what you look at that matters, it's what you see``
Henry David Thoreau

Essayist / Teacher (1817-1862)

Meer weten of ook samenwerken?

Let's talk.

Dank voor jouw bezoek aan een van onze websites. Dit was een kleine selectie van wat wij doen. Meer info over prijzen , werkwijze, deadlines en workflow? Mail ons of bel en ontvang alle info die je nodig hebt.

 

Toedelooeee!

Inspired by Been There cups / Illustratie

Nescafé / Starbucks benaderde ons voor het maken van een illustratie. We hebben ons laten inspireren door de wereldwijde hit van Starbucks : de Been There...
 • Strategy

  Illustratie als graphic

 • Design

  illustratie/ concept

 • Client

  Nescafé / Starbucks

View Project

Den Haag strak vormgegeven/ Illustratie

Wij werken regelmatig samen met verschillende overheidsinstanties. Dit concept was voor de Provincie Overijssel waar wij veel mee samenwerken. Er moest een visual komen die de...
 • Strategy

  Cover / naslagwerk

 • Design

  Illustratie / Lay-out / design

 • Client

  Rijksoverheid

View Project

Disney x Invicta / Illustratie & Concept

In samenwerking met studio Factor 12 hebben we meerdere designs mogen maken van horloge schetsen uit de Invicta collectie. Deze designs worden gebruikt als wanddecoratie in...
 • Strategy

  Campagne & Wand decoratie visuals

 • Design

  Illustratie/ Design/ Concept/

 • Client

  Invicta / Factor 12

View Project

Driving home for Qhristmas / Illustratie & Concept

We hebben al jaren een mooie samenwerking met Qmusic. We hebben babykleden en caps ontworpen als give-a-ways. Hebben cd-hoesjes gemaakt. Maakten een blow-up van Mattie &...
 • Strategy

  Visual Bus Q-Christmas Tour

 • Design

  Illustratie / Design / Concept / opmaak

 • Client

  Q-Music

View Project

Verschil moet er zijn / Illustratie & concept

Voor PWC bedachten wij een campagne rond hun Diversity day. We maakten Strakke designs als banner vergezeld door prikkelende vragen die de kijker aan het denken...
 • Strategy

  Campagne rond Diversity Day ontwerpen

 • Design

  Illustratie / Lay-out design

 • Client

  PWC / PriceWaterhouseCoopers

View Project

In kranten / Illustratie & concept

Wij werken al jaren met veel plezier voor DPG Media. Toen we begonnen was dat regionaal en met de jaren zijn we meegegroeid naar landelijke dekking,...
 • Strategy

  Illustraties voor publicatie in kranten

 • Design

  Illustratie / concept

 • Client

  DPG Media / AD

View Project

Feel Green / Illustratie & Concept

In samenwerking met het succesvolle restaurantconcept The Avocado Show uit Amsterdam maakte wij een compleet marketing concept met verschillende sprankelende designs. Het idee was om het...
 • Strategy

  Concept creatie voor marketing

 • Design

  Illustratie / Design / Concept / opmaak

 • Client

  The Avocado Show

View Project