Dutch Design is populair

Illustrator Nederland
voor jouw design of product
Campagne & Kinderboek.

Professionele designs

Illustraties & concepten
van hoog niveau
Met liefde voor jou gemaakt.

Illustrator Nederland breed inzetbaar

Product / brand design
krant & magazine
Kinderboek / Digital art.

welkom / welcome / willkommen / bienvenidos

Illustrator Edo Draaijer
Presents
TUC.

voorproefje gehad, laten we beginnen.

Let's go.

De mooiste creaties van TUC

We heten je van harte welkom op de illustrator Nederland pagina van The Unemployed Chefs Wij zijn een Digital Arts, Animatie, Film & Concept collectief. De beste designers op hun vak gebied hebben de handen ineen geslagen en creëren de mooiste creaties voor de mooiste opdrachtgevers. Ooit hadden we een droom om chef-kok te worden, maar dat is niet gelukt dus toen zijn we maar iets anders gaan doen en dat pakte best goed uit. Je bevindt je op een van onze illustratie websites vol teken- en designwerk. Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan voor jouw project.

Totaalpakket aan skills aanbieden

We zijn en jong bedrijf, maar met veel ervaring als illustrator in Nederland. Enkele van onze opdrachtgevers zijn Heineken, Invicta Watches, DPG media, Ziggo, Jumbo, Arriva en meer! Door diversiteit en groei werken we samen met meerdere experts op het gebied van animatie, illustratie, film en concept, waardoor wij een totaal pakket aan skills kunnen aanbieden. Niet alleen kunnen wij de mooiste platen illustreren maar is het ook mogelijk dit voor jou om te zetten in bonte animaties! Jouw karakters brengen wij dan letterlijk tot leven!

Passend bij jouw aanvraag

We snappen dat het lastig is een keuze te maken uit het grote aanbod illustratoren dat tegenwoordig op het internet te vinden is. En dat je wellicht voor de eerste keer zenuwachtig en onzeker zoekt naar een illustrator die past bij jouw project! Soms is mailen dan ook niet de oplossing! Bel ons gerust en wij helpen jou graag met al jouw vragen. Je ontvangt voorbeelden die passen bij jouw aanvraag en krijgt van ons een prijs op maat!

en voordat we het vergeten.

Nog even dit.

Ontdekt door het buitenland

Na vele jaren ervaring heeft ook het buitenland ons sinds enkele jaren ontdekt. Wij maken designs en illustraties voor bedrijven van over de hele wereld! Met onze originele invalshoek en uitdagende ontwerpen weten we van Londen tot Paramaribo de interesse te wekken! We zijn zeer vereerd met deze aandacht en aanvragen en proberen ook de komende jaren onze geliefde opdrachtgevers te blijven verrassen! Ook interesse?! Bel of mail ons jouw verzoek!

Strak, clean, dromerig & fantasierijk

Veel verschillende stijlen gaan bij ons de studio uit! Van strak en clean tot dromerig en fantasierijk! We hebben games ontworpen, maken kinderboeken, werken onder andere voor het AD en DPG Media en vervaardigen wekelijks redactionele illustraties voor verschillende kranten! Niets is ons te gek en alles zien we als een uitdaging! Dat maakt ons hopelijk voor jou ook the right illustrator for the Job!

We staan voor je klaar

Ben jij op zoek naar een illustrator die jouw verhaal verwerkt tot prachtige en krachtige illustraties? We staan voor je klaar! Deel jouw idee of vraag, vraag direct een passende offerte aan of neem vrijblijvend contact op met de studio, waarin we graag uitleggen wat onze illustratoren voor je kunnen betekenen.

Meer dan illustratie alleen

Naast illustraties maken wij ook flitsende animaties, hoogwaardige concepten en flitsende edit en sounddesign! Klik gerust in het menu en kijk eens rond of er iets voor jou bij zit en dan hopen we je snel te spreken of mail ons jouw vraag!

0 +
terugkerende vaste
opdrachtgevers
0 +
illustraties per
week voor kranten
0 +
jaar ervaring
op professioneel vlak
0 +
Dubbele Espresso's
weggewerkt
0 +
Collabs met graphic
artists & illustratoren
0 +
Dagen per week
bereikbaar per mail

Ga mee backstage

Blogs & stories
over wat wij doen.

vragen & antwoorden

Goed om
te weten.

Hoe werkt een illustratie laten maken

Een illustratie laten maken door TUC is zeer eenvoudig. Je stuurt jouw briefing per mail of whatsapp naar ons toe. We bekijken jouw opdracht en komen dan met wat concrete vragen. Deze vragen zullen wij stellen om een goed beeld te krijgen wat de prijsindicatie gaat worden. Als dit duidelijk is dan zal je een uitgewerkte prijsopgave van ons ontvangen. Duidelijk en altijd eerlijk. Inclusief schetsfase en aanpassingen achteraf. Want wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Na akkoord van de definitieve plaat ontvang je de bestanden in bestand formaat naar keuze of kun je het werk door ons laten afdrukken.

Tekenen jullie op papier met potlood

Nee helaas. Wij werken niet met traditionele tools. Maar zijn een digitale studio. Dit houdt in dat wij alle artwork met de computer produceren/maken. Voordelen van deze werkwijze : het is snel dus krappe deadlines zijn geen probleem, veel ruimte voor aanpassingen en daardoor dus heb je dus ook regie en in de meest vreemde formaten mogelijk, van 20cm tot meters breed en hoog.

Wat kost een illustrator/illustratie

De kosten van het inhuren van een illustrator variëren enorm. Maar liggen gemiddeld tussen de 50,00 en 150,00 euro per uur. Ook kan het zijn dat er op projectbasis wordt gewerkt. Dan maakt de betreffende illustrator een kostenraming op basis van een briefing en bepaalt dan zij of haar prijs. Deze prijs is vaak interessanter en bevat meestal ook schetsfase en aanpassingsronde aan het einde. De prijs van een illustratie is vaak op basis van de grootte en complexiteit van de opdracht. Wij werken voornamelijk met een projectprijs. Dan weet jij war je aan toe bent en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Ik zoek illustraties voor een artikel/boek

Wij doen veel editorial werk voor DPG Media en allerlei magazines en kranten door het land. Dus verstaan deze tak van sport als geen ander. Je kunt ons jouw artikel , essay, column of boek sturen en dan kijken we wat er mogelijk is en zoeken we samen met jou naar de meest originele vormgeving.

Even stilstaan bij

Helden die ons
inspireren

``Art is a line around your thoughts``
Gustav Klimt

Painter / Artist (1862-1918)

``You have to be emotionally attached to what you are doing``
Brad Bird

Director / Ratatouille (1957)

``Your time is limited, so don't waste it living someone else's life``
Walt Disney

Artist / Director (1901-1966)

Meer weten of ook samenwerken?

Let's talk.

Dank voor jouw bezoek aan een van onze websites. Dit was een kleine selectie van wat wij doen. Meer info over prijzen , werkwijze, deadlines en workflow? Mail ons of bel en ontvang alle info die je nodig hebt.

 

Toedelooeee!

Kranten met koppen / Illustratie

We maken wekelijks illustraties, cover en cartoons voor veel verschillende kranten van DPG Media. Ter ondersteuning van een spread of een spraakmakende cover na het aftreden...
 • Strategy

  Illustratie / Publicatie / krant

 • Design

  Illustratie / concept

 • Client

  DPG Media / AD

View Project

Billie Eilish versus 007 / concept art / instagram

Concept art en design zijn van de leukste dingen om te doen. Designer Edo Draaijer van TUC is daarom een Instagram account gestart om voor de...
 • Strategy

  Concept Art

 • Design

  design / concept

 • Client

  Instagram concepts

View Project

Rembrandt’s leven / Illustratie & concept

Het Rembrandtjaar. Een bijzonder jaar. Het Rijksmuseum deed een oproep. Maak een portret of schilderij in de stijl of gedachte van de grote meester. Door het...
 • Strategy

  Concept / Rembrandt wedstrijd

 • Design

  Illustratie / concept / design

 • Client

  Rijksmuseum

View Project

For all you Avo lovers / Illustratie & concept

The Avocado Show. Een ongekend populair restaurant concept uit Amsterdam. Daarvoor maakte wij een compleet concept. Van poster design tot ideeën voor huisstijl , menukaart design...
 • Strategy

  Branding / Concept. design

 • Design

  Illustratie / concept / design

 • Client

  The Avocado Show

View Project

Diervriendelijk Denemarken / Concept & Design

Hamlet Protein kwam bij ons met de vraag een idee neer te zetten voor een postercampagne. In meerdere posters moest de bedrijfsvisie naar voren komen. Mens,...
 • Strategy

  Campagne / visie

 • Design

  Design / concept

 • Client

  Hamlet Protein (Denemarken)

View Project

Van Gogh Boxed / concept & design

Naast onze doorlopende bezigheden voor opdrachtgevers werken wij ook aan nieuwe projecten en concepten. Soms blijft het bij een idee en in andere gevallen werken we...
 • Strategy

  Figure 3d / in box / retail / pitch

 • Design

  design / concept

 • Client

  Van Gogh Museum

View Project

Character design / Illustratie & Design

Brand icoon en licensing studio Craze vroeg ons mee te denken over meerdere concepten. Craze bedenkt sprankelende concepten voor supermarkten en andere non food partijen. Vaak...
 • Strategy

  Branding / acites

 • Design

  Illustratie / concept / design

 • Client

  Craze

View Project