Illustrator Rupsje Nooitgenoeg overleden

Rupsje Nooitgenoeg. Volgens mij is er niemand die niet weet waar ik het dan over heb. Dit prachtig geïllustreerde kinderboek werd in 1969 gecreëerd door de Amerikaanse illustrator en schrijver Eric Carle. Vandaag las ik het nieuws dat Eric Carle op 91-jarige leeftijd is overleden. Verdrietig nieuws, maar wat laat deze man een prachtige schat aan fantastische kinderboeken na. (zijn oeuvre bestaat uit meer dan 70 boeken en wereldwijd meer dan 80 miljoen verkochte exemplaren) Bij mijn zoontje (4 jaar) op het nachtkastje staat in de top 3 standaard het kinderboek : Wil jij mijn vriendje zijn? Ook dit boek is net als Rupsje Nooitgenoeg (die in pocketformaat beneden in de kast ligt) van de hand van Eric Carle. Zijn fantastische geïllustreerde karakters en zeer kleurrijke illustratie designs complementeren zijn kleine , maar altijd met moraal verpakte verhaaltjes. De kinderboeken zijn een inspiratiebron voor veel kinderen ,maar ook voor illustratoren van over de hele wereld.

Ook mijn zoontje smult ervan. En dat snap ik. Ik als zijn vader ook namelijk! Want het is geweldig om te zien hoe Carle perfect gebruikt maakte van vorm, kleur en verschillende technieken (hij werkte ook met papier en collagetechnieken). Daar kan ik als illustrator alleen maar veel respect voor hebben en vol bewondering naar kijken. Laten we hopen dat zijn boeken nog door vele generaties zullen worden gekoesterd en gelezen. Want van het lezen van Eric zijn boeken krijgen wij Nooitgenoeg. 

Je kunt Carle’s boeken vinden bij uitgever Gottmer of check zijn werk op de officiële Eric Carle’s website

 

 

 

Author avatar
TUC Design Company