Integriteit animatie voor Provincie Overijssel / 3D animatie & concept

Een animatie laten maken met als onderwerp integriteit? Dat is een interessant thema. Deze aanvraag kwam een paar weken geleden bij ons binnen via een van onze vaste opdrachtgevers: ontwikkel een integriteit animatie voor de Provincie Overijssel. Integriteit, eerlijkheid, respect. Allemaal termen met veel waarde en lading. Maar hoe vang je deze termen in beeld? Een spannende uitdaging en zeker eentje waar je (gezien de inhoudelijke boodschap) delicaat mee moet omgaan.. Want een animatie laten maken waar mensen elkaar de hand schudden aan een tafel met paperassen, tja dat kan iedereen verzinnen en hebben we al te vaak in animatie voorbij zien komen. Ook zijn eerlijkheid en respect termen die we allemaal kennen, maar die in beeld niet makkelijk te vangen zijn. Hoe kunnen we dit origineel benaderen? Animatie is niet voor niets een prachtmedium en de perfecte manier om juist te kiezen voor een originele invalshoek.

“Anders dan je zou verwachten”

Dus weg met de vanzelfsprekendheid. We gaan dit anders doen. De basis van ons idee : Ons gedrag, de gedachtes en onze handelingen. Volgen we de gebaande paden?  Zijn er patronen en hoe verloopt onze weg van denken naar doen? Een abstract concept? Zeker, in eerste instantie wel! Maar een mooi uitgangspunt om animatie omheen te bouwen. Eerst hebben we in uitvoerig overleg met de opdrachtgever gedacht aan een 2D animatie uitvoering. Maar al snel bleek 3D animatie de beste mogelijkheden te bieden om ons idee op de juiste manier uit te kunnen voeren. Het uiteindelijke resultaat is een hyper gedetailleerde 3D animatie geworden van 2 minuten waarin de tevens door ons geregelde voice-over Nienke op gepaste toon haar verhaal doet. Zij legt duidelijk het verhaal (geschreven door onze tekstschrijver Luuk) aan de kijker uit. Maar het beeld is anders dan je zou verwachten. Geen kantoor setting. Geen peinzende mensen op een werkvloer. Maar toch legt je brein de verbinding tussen wat je hoort en wat je ziet. 

Dit animatie project is er zeker een waar we met veel plezier aan terug denken en die we met veel respect voor het onderwerp en onze opdrachtgever hebben gemaakt.

Binnenkort te zien in ons portfolio op onze animatie websites.

integriteit 3d animatie provincie overijssel edo draaijer tuc

(Frame uit integriteit animatie provincie overijssel)

Author avatar
TUC Design Company