Karakter ontwerp laten maken / 3D design & concept

Een karakter ontwerp laten maken (of voor de Engelse liefhebbers : Een character design laten maken) is voor menig bedrijf of product een mooie manier om smoel te geven aan jouw merk. En voor ons een prachtige uitdaging het juiste figuurtje te creëren. Wij maken zowel illustratieve 2D karakters als high-end figuren in 3D. Of je voor een 2D of 3D uitwerking moet kiezen, dat ligt geheel aan jou. Vragen die je jezelf kunt stellen bij de keuze voor het laten ontwerpen van een karakter in 2D of 3D zijn : Wat wil ik uitstralen? Wat wil ik met het karakter/ character gaan doen? Hoe wil ik het karakter gaan inzetten? Welke doelgroep wil ik bereiken?

“3D karakter Lupo”

Voor horecaonderneming Lasagna Lovers hebben wij het karaktertje Lupo ontwikkeld. Lasagna Lovers is een restaurant(keten) uit het zuiden van het land. Zij vroegen ons een merk ambassadeur te creëren gericht op de jongere doelgroep. Na overleg werd er gekozen voor 3D.  De prettige samenwerking zorgde ervoor dat we redelijk snel tot een bepaalde vorm kwamen. Na fysieke objecten te hebben geschetst die zouden kunnen doorgaan als karaktertje zoals oa. een vespa scootertje bleek de keuze te zijn gevallen op een wolfje. Al snel werd er een antropomorfisme karaktertje (dit is een dier met menselijke eigenschappen, als kleding, staand op 2 benen en handen ipv poten) met een hoge aaibaarheidsfactor door ons verder uitgewerkt. Door het gebruik van 3D kunnen we het figuur een realistisch ogende vacht geven. Lupo (wolf) werd een levendig ventje en stapt hij uit het platte vlak.

“EK op komst”

Op dit moment werken we met het oog op de EK aan een nieuwe versie van Lupo. Volledig in voetbal tenue met Oranje shirt en voetbalschoenen. Wellicht dat Lupo ook nog (gezien zijn Italiaanse roots) met een Azzurri shirt te bewonderen gaat zijn. Dat hangt vast en zeker af van de prestaties van zowel de Oranje leeuwen als de Blauwen. 

“Voordelen van een 3D karakter”

Een karakter ontwerp laten maken in 3D geeft een variëteit aan mogelijkheden om veel elementen als kleding en items in hoge resolutie door te kunnen voeren.  Ook kun je voor print en drukwerk bij ons aangeven hoe groot je de afbeeldingen die je van jouw karakter wilt ontvangen moeten zijn. Wij draaien van het 3D karakter ontwerp dan renders (renders zijn afbeeldingen) met de juiste belichting en in de juiste grootte zodat je altijd een haarscherp beeld hebt als je het laat drukken. Van A-3 tot meters hoog. Verder biedt de keuze voor de ontwikkeling van een 3D karakter nog meer voordelen. We kunnen het figuurtje namelijk voor je riggen (dit is een digitaal skelet inbouwen) en hem vervolgens echt tot leven wekken door het karakter dan te animeren. De mogelijkheid om het figuurtje dan in een clip, promo of andere uiting op te laten treden behoort dan tot de spectaculaire mogelijkheden.

Op naar een mooie sportzomer! En dat Lupo en ook wij allemaal maar lang in het oranje mogen shinen!

 

3D karakter ontwerp laten maken 3D lupo Lasagna lovers Edo Draaijer TUC

Karakter ontwerp laten maken / 3D Lupo / Lasagna Lovers

Author avatar
TUC Design Company