Komkommertijd | Illustratie animatie & concept

Normaal gesproken is dit, zoals ze dat zo mooi noemen “komkommertijd”. Nu is natuurlijk alles anders met het tweede jaar vol corona en een sportzomer die zijn weerga niet kent . Maar terwijl een deel van Nederland zich met de kont in het zand (ogenschijnlijk coronaproof) vermaakt op Kreta, Gran Canaria of langs de Franse riviera is er bij ons van TUC van komkommertijd dit jaar geen sprake. We zijn erg druk bezig met het creëren van meerdere opdrachten die onze agenda’s bezetten voor de komende weken. Illustratie, animatie, concepten, website design, knuffels ontwerpen, kranten, een televisieprogramma, verpakking designs en marketing campagnes… en ga zo maar door. Deze rubriek heet niet voor niets achter de schermen bij TUC. Dus we nemen je even mee met wat er zoal speelt op dit moment.

“Animaties voor Avrotros Radar”

Een nieuw project waar we heel veel zin in hebben en net aan zijn begonnen komt voort uit een eerdere erg fijne samenwerking tussen TUC en AvroTros. We hebben in het verleden aan meerdere seizoenen voor het programma “Opgelicht” meegewerkt in de vorm van de 2D animatieserie De Truc. En voor het televisieprogramma “Radar” hebben we ook een aantal 3D animaties en visuals mogen maken. Nu gaan we opnieuw het avontuur met het team van Radar en presentatrice Antoinette Hertzenberg aan en ontwikkelen we een animatie concept voor het nieuwe seizoen van dit populaire televisieprogramma. 

“illustratie van knuffels”

Ondanks de zogenaamde komkommertijd, werken we op dit moment ook samen met Van der Horst Wohnen in Duitsland aan een marketingcampagne rond de familie Hauser. Samen met marketingman Casper van Van der Horst Wohnen ontwikkelen we rond de cartoony ontworpen familie Hauser een serie knuffels en zijn bezig deze verder uit te werken en te produceren met een partij in Nederland en producent in China. 

“Culinaire baby smaken”

Verder werken we achter de schermen al een jaar samen met een aantal partijen waaronder Kesbeke BV. (ja, die van de augurken en zilveruitjes) aan een nieuw super gezond, 100% biologisch en organic babymerk. Hiervoor creëren we illustraties, designs, websites, verpakkingen , labels, logo’s, 3d visuals, teksten, fotografie en meer. Al te veel kunnen we hier nog niet over zeggen. Maar de release komt snel dichterbij dus houd het in de gaten.

“Nieuwe Keesing (Denksport)”

Na een hele fijne samenwerking eerder dit jaar met Keesing BV (van de puzzelboekjes zoals Denksport) zijn we opnieuw een mooie samenwerking met elkaar aan gegaan. Illustratie, digital art, visuals en veel creativiteit komen samen in deze nieuwe aanvraag helemaal gericht op Londen. Aan ons de taak om van hun wensen iets moois te maken. En na wat gepuzzel zijn we al lekker op weg.

“Ministerie van Binnenlandse Zaken en ICTU”

Ook hebben we de kans gekregen om in juni 2021 samen met ICTU en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een prachtige samenwerking aan te gaan. We zijn door ICTU en BZK benaderd om communicatieplannen op te zetten, visies te geven, websites te ontwerpen en concepten uit te werken voor oa. een nieuw online platform. Deze opdracht zal ons nog heel wat uren wakker houden in de zomerse dagen van augustus. Maar dat doen we met alle plezier als we langzaam naar de afronding toe werken in september 2021.

“Landelijke en regionale kranten van DPG Media” 

En dan zijn er natuurlijk nog de regionale en landelijke kranten van DPG media (De Gelderlander, De Stentor , Het AD , En meer ) waar we met veel plezier al jaren illustraties voor maken. Met een (sport)zomer als deze en Corona op de loer ook hier zeker geen komkommertijd. Je vindt onze illustraties en cartoons meerdere keren per week in jouw regionale of landelijke krant. Altijd kleurrijk en scherp.

“Droge bek” 

Dit is een mooie selectie van opdrachten en projecten waar op dit moment aan gewerkt wordt. We hebben best een volle agenda, maar staan natuurlijk altijd open voor jouw mooie nieuwe aanvraag, dus bel of mail ons gerust. Want door de diversiteit van jouw opdrachten houden wij ons werk leuk.  Menigeen zou na een blik op zo’n overvolle agenda spontaan een droge bek krijgen. Maar wij niet, we nemen in deze drukke tijden nog maar eens een hapje van een fris stukje komkommer…. 

 

 

Author avatar
TUC Design Company