Samenwerking met AvroTros Radar | 2D 3D Animatie & concept

“Samenwerking met AvroTros Radar”

Al jarenlang hebben wij een prettige samenwerking met verschillende programma’s van AvroTros (oa. Opgelicht!, Radar specials, Radioring Gala). We zijn sinds september 2021 opnieuw betrokken bij het ontwikkelen van een concept en het maken van animaties voor de live uitzendingen van het consumentenprogramma Radar.  Antoinette Hertzenberg samen met het Radar team en Unemployed Chefs staken in de zomer van 2021 de koppen bij elkaar. Radar onderging op dat moment een make-over en daar hoorde ook een nieuwe look & feel bij wat betreft styling, vormgeving en animatie. Enthousiast zijn we aan de slag gegaan en hebben een paar concepten en uitwerkingen ontwikkeld. Al snel kwam daar een design uit. Deze zijn we gaan door ontwikkelen. 

animatie radar npo1 televisieprogramma

“Animatie als uitleg voor Radar”

Het idee dat wij samen met de redactie van het programma hebben ontworpen vindt zijn oorsprong in de vorm van een blueprint. Een 3D animatie omgeving waarin blokken zijn geplaatst (die ook in het nieuwe decor zijn verwerkt). Met handgetekende elementen die in beeld het verhaal van presentatoren Antoinette en Fons kracht bij zetten. Een speelse manier om de kijker te informeren en visueel door gebruik van animatie diepte te geven aan een verhaal.

De blueprint waarin schetsmatige aantekeningen te zien zijn geven op een ludieke manier het verhaal weer dat wordt verteld. Ook de styling van stills (gerenderde plaatjes) op de achtergrond en instart animaties voor een nieuw onderwerp zetten wij in dezelfde op. De minimalistische stijl leidt nooit af van het verhaal. En door het beperkte kleurgebruik van voornamelijk blauw en wit met accenten kleur om belangrijke elementen te highlighten dragen de wekelijkse animaties bij aan een verduidelijking van de belangrijke onderwerpen die Radar kritisch belicht en behandeld.

animatie visuals radar televisieprogramma npo1

animatie visuals radar televisieprogramma npo1

“Elke week live”

Aangezien Radar elke week op maandagavond om 20.30uur een live uitzending heeft die altijd de meest actuele onderwerpen behandeld, is het voor ons als studio ook telkens weer snel schakelen. Onderwerpen kunnen last minute veranderen door de actualiteit. Of redactieteksten worden nog tot op het laatste moment aangepast om zo accuraat mogelijk te zijn. We werken nauw samen met de gehele redactie om de ene week de animaties te maken voor de week daarop. Dinsdag beginnen en de maandag daarna op tv. Een fantastische uitdaging waar we met heel veel plezier en inzet aan werken.

Samenwerking met avrotros radar npo1 televisieprogramma

Samenwerking met avrotros radar npo1 televisieprogramma

“Werken voor Televisie “

We zijn enorm blij met onze samenwerking met AvroTros Radar! Wij nodigen je vanzelfsprekend uit eens een kijkje te nemen op NPO1 om 20.30uur elke maandagavond. Radar is en blijft een vaste waarde voor de Nederlandse televisie met tussen de anderhalf en 2 miljoen kijkers per week. Deze mooie samenwerking heeft ook geresulteerd in nieuwe projecten voor Avrotros waarover we binnenkort meer zullen vertellen. Wij duiken snel weer in onze animaties want het seizoen is net pas begonnen dus er is veel werk aan de winkel.

 

 

 

Author avatar
TUC Design Company