Alles begint met tekst

Tekstschrijver Nederland
voor jouw campagne, product
animatie en website

Tekst is de basis

Alles begint
met een ijzersterk
verhaal.

Wij stellen je voor aan Luuk

Tekstschrijver Nederland
Concept & idee / script
/ web teksten / SEO proof

welkom / welcome / willkommen / bienvenidos

Designer Edo Draaijer
Presents
TUC.

voorproefje gehad, laten we beginnen.

Let's go.

TUC & Luuk

Welkom bij TUC! Dit is de Eredivisie voor script en tekst. The Unemployed Chefs is een samenwerking tussen de beste creatievelingen op het gebied van concepten, film, animatie, illustratie, digital art, audio en content creatie. We ontwerpen, schieten en schrijven de mooiste concepten en beelden voor bedrijven in binnen- en buitenland. Kijk rond in onze studio vol teksten en verhalen van woordkunstenaar en een van onze conceptdenkers Luuk Talens!

Tekstschrijven : Niet alleen letters op papier

De teksten van The Unemployed Chefs (TUC) zijn niet alleen letters op papier. Onze verhalen zijn zelfs niet klakkeloos een vertaling van wat je ons opdraagt. Met de kennis van storytelling en effectieve communicatie raken onze teksten wél wat jouw doelgroep wil weten. Of het nu gaat om scripts voor (animatie)video’s, interviews, websiteteksten of blogs, onze tekstschrijver maakt jouw verhaal duidelijk, doeltreffend en vooral heel lekker leesbaar.

Tekstschrijver of copywriter

Het verschil tussen een tekstschrijver en een copywriter. Laten we beginnen met een copywriter. Een copywriter schrijft net als een tekstschrijver teksten (duhhh), alleen zit het grote verschil in het doel en de uitvoering. Bij een copywriter is het doel, het verkopen van een product, dienst of idee. Daarom wordt dit vaak toegepast in de commerciële sector. Ook maken copywriters veelal korte teksten, slogans of reclame oneliners. Het doel is de boodschap met een opvallende en spannende woordkeuze uit te rollen, zodat het de aandacht trekt van consumenten en of geïnteresseerden. Een tekstschrijver kan dit doel ook nastreven, maar zijn of haar functie is over het algemeen breder. Een tekstschrijver schrijft bijvoorbeeld ook informatieve artikelen, essays of beleidsplannen. Toch is er ook sprake van kruisbestuiving. Want een goede tekstschrijver is met regelmaat ook een goede copywriter en andersom. Informeer naar de mogelijkheden en wij kunnen je adviseren wat voor jou de beste keuze is.

en voordat we het vergeten.

Nog even dit.

Vaste waarde bij TUC : Tekstschrijver Luuk.

Onze tekstschrijver en copywriter Luuk Talens creëerde als kind al volzinnen in lettervermicelli. Nu gebruikt onze tekstschrijver en copywriter de obsessie voor taal om de meest verfijnde, smaakvolle concepten en verhalen te creëren. Luuk vat jouw bedrijf, jouw product of jouw overtuigingen in pakkende teksten die je doelgroep raken. Met een vlotte stijl en de skills om van elke tekst iets unieks te maken.

De betrokken tekstschrijver

Waar is Luuk bij projecten van TUC allemaal bij betrokken? Luuk schreef samen met de eindredactie van het tv-programma Opgelicht mee aan de 37-delige AvroTros serie DE TRUC. Hij is verantwoordelijk voor vele scripts van animaties die wij maken voor zowel overheid als het bedrijfsleven. Regelmatig slaan Luuk en Edo (concepts/design TUC) de handen ineen en bedenken ze de meest uiteenlopende en originele concepten. Onder andere voor de populaire restaurantketen The Avocado Show. De marketing campagne Diversity voor PWC. Was hij onderdeel van ons team tijdens de onderzoeken van AvroTros Radar naar misstanden in de medische wereld. Werkte hij mee aan de promovideo voor DHL en nog veel meer.

Een sluitend verhaal of betoverend concept.

We bedenken en schrijven ze niet alleen. Ook over teksten , scripts en catchy slogans denken we mee. Concepten worden geboren in woord. Klopt het verhaal niet dan valt een prachtig design alsnog door de mand. Alles begint namelijk bij een goed verhaal. Kijk naar een kunstwerk, het kan je pakken. Maar als je het verhaal en de gedachtegang van de kunstenaar erachter hoort of leest, dan grijpt het werk je pas echt. Dus voorwerk is essentieel. Laat ons jouw wensen horen en wij zetten het om in een sluitend verhaal of betoverend concept.  

0 +
redenen voor
een samenwerking
0 +
Concepten &
projecten opgeleverd
0 +
jaar ervaring op
professioneel vlak
0 +
Dubbele Espresso's
weggewerkt
0 +
delige animatie
serie voor TV
0 +
Landen waar wij
voor designen

Ga mee backstage

Blogs & stories
over wat wij doen.

vragen & antwoorden

Goed om
te weten.

Het verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver

Het verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver. Het belangrijkste verschil is het doel. Een copywriter schrijft vaak kort en bondige teksten of oneliners met als doel de interesse te wekken van geïnteresseerden in een product, dienst of idee. Een copywriter bevindt zich meestal dus in de commerciële hoek. Een tekstschrijver is meer allround. Dit kan zowel met een commercieel doel zijn, maar kan ook informatief worden ingezet om processen of beleidsstukken te schrijven of teksten te redigeren. Informeer wat voor jouw aanvraag de juiste keuze is.

Van Script naar Voice-over

Om een animatie, film of commercial  te kunnen maken moet eerst het script worden geschreven Dat begint met een synopsis (kort en bondig het eerste idee). De Synopsis wordt dan verder uitgewerkt naar een script. In het script worden alle teksten en dialoog uitgeschreven en kijken we naar de tone of voice (met welke emotie het moet worden uitgesproken). Als het script dan is goedgekeurd wordt deze naar onze audiodesigners gestuurd en gaan we de juiste voice-over zoeken. Deze opnames worden ook door ons verzorgd. We werken met native speakers van over de hele wereld en kunnen elke taal voor je regelen.

Waar kunnen we de tekstschrijver allemaal voor inzetten

Naast het leveren van scripts voor film en animatie leveren wij ook marketingconcepten in tekst. Deze dienen dan als leidraad voor de definitieve designs en geven achtergrond informatie over het concept. In dit concept leggen we uit hoe we op bepaalde ideeën zijn gekomen. Waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt. En wat de meerwaarde is van een specifiek idee. Wil je een concept door ons laten ontwikkelen bel of mail ons.

Ik heb al een script klaarliggen.

Dat is mooi! Wij kunnen meekijken. We kunnen dan ook re-writes doen en/of denken mee als er als jullie het huidige script in grote lijnen willen behouden. Wij komen dan niet aan  jouw verhaal, maar een re-write/of aanpassingsronde geeft ons de ruimte om jouw teksten op sommige punten te verbeteren, te kijken of het geschikt is voor film en animatie of dat we de boodschap nog meer kunnen aanzetten. We schrijven dan dus niet de complete tekst , maar fungeren dan als eindredacteur/editor.

Nooit te laat

Voor wat inspirerende
woorden

``Get it down. Take chances. It may be bad, but it's the only way you can do anything really good.``
William Faulkner

Writer / Nobelprize winner (1897-1962)

``Words are our most inexhaustible source of magic.``
J.K Rowling

Writer (1965)

``You can always edit a bad page. You can’t edit a blank page``
Jodi Picoult

Writer (1966)

Meer weten of ook samenwerken?

Let's talk.

Dank voor jouw bezoek aan een van onze websites. Dit was een kleine selectie van wat wij doen. Meer info over prijzen , werkwijze, deadlines en workflow? Mail ons of bel en ontvang alle info die je nodig hebt.

 

Toedelooeee!

LG OLED in Dubai Mall / 3D Animatie

Voor LG hebben we meerdere animaties gemaakt in extreem hoge resolutie van 80K. Dit project kwam voort uit de bouw van het grootste Oled scherm (50...
 • Strategy

  3D Animatie voor LG Oled Bigscreen in Dubai Mall

 • Design

  Concept, 3D animatie, Enlarge format to 80K resolution

 • Client

  LG / Dubai Mall

 • Tags

  3d animatie, concept & animatie

View Project

The Blue Lagoon / 3D Animatie

Deze Ouwehands Dierenpark 3D animatie hebben wij gemaakt ter ondersteuning van de zeeleeuwen show. Een educatieve show over de wonderlijke wereld van deze prachtige dieren. Onze...
 • Strategy

  Animatie als ondersteuning voor Zeeleeuwen show , Educatief

 • Design

  Concept, 3D-animatie, Voice-over Peter Drost

 • Client

  Ouwehands Dierenpark

View Project

Insurance is boring they say / 2D Animatie

Insurance is boring they say…Zo begint deze internationaal in 4 talen door ons gecreëerde 2D animatie voor Friss. Getekende composities nemen je mee door de tijd...
 • Strategy

  Promo video, product video

 • Design

  Concept, 3D-animatie, Sounddesign

 • Client

  Friss

View Project

Christmas on Track/ 3D Animatie

De Forest kerstanimatie is volledig uitgevoerd als 3D-animate.  Het concept is een Forest kerst trein die over winterse rails door een pittoresk landschap rijdt. De rails...
 • Strategy

  Promo Kerst Clip

 • Design

  Concept, 3D animatie, custom audio Design

 • Client

  Forest Drapery Hardware

View Project

Week van het Luisterboek / 2D & 3D Animatie

De week van het luisterboek animatie bevat 2D en 3D animatie. De kleurstelling zwart wit is gekozen op basis van de witte pagina’s in een boek...
 • Strategy

  Commercial ter promotie van Week van het luisterboek, online en Tv

 • Design

  Concept, 2D en 3D animatie, Voice-overs Chava voor in 't Holt & Sander de Heer, custom audio

 • Client

  Week van het Luisterboek / Hebban

View Project

Golven maken / 3D Animatie

In samenwerking met Dokwerkers hebben wij een 3D animatie ontwikkeld die als intro werd ingezet voor presentaties. Concept was een vlucht over allerlei soorten schepen op...
 • Strategy

  3D Animatie als clip voor intro Fujitsu en Evides

 • Design

  Concept, 3D animatie, audiodesign, visuals

 • Client

  Fujitsu / Evides

View Project

Santa’s Workshop / 3D Animatie

De kerstanimatie voor Unifloor die we in 4 talen (DU,FR,NL,ENG)  voor ze maakte bevat veel magical elementen. Idee was een stukje product te gebruiken in de...
 • Strategy

  Christmas video, product video

 • Design

  Concept, 3D-animatie, Sounddesign

 • Client

  Unifloor Underlay Systems

View Project