FaQ

Vragen & Antwoorden

Dit biedt helderheid

Animatie / Visuals

Wat is 3D animatie

3D animatie betekent driedimensionaal. Als een beeldhouwer die zijn sculptuur vormt en er omheen loopt om zijn werk van meerdere kanten te bekijken. Hetzelfde gebeurt met 3D animatie dat in tegenstelling tot 2D animatie volledig met de computer wordt gecreëerd. In een ruimtelijke 3D omgeving in de pc worden figuren en omgevingen gesculpt. Dit gebeurt digitaal maar gaat op dezelfde manier als de beeldhouwer. Met digitaal kleien of sculpten worden de elementen opgebouwd en in scenes gezet. 3D kennen we vanuit de game wereld en van grote bioscoop films. Bekende animatie studio’s zijn Pixar Animation en Dreamworks. Tegenwoordig wordt 3D animatie naast film ook gebruikt in het bedrijfsleven voor commercials, bij het uitleggen van bedrijfsprocessen of om een product op spectaculaire wijze te presenteren. Een voordeel van 3D animatie is de mogelijkheid tot het creëren van hyperrealistische beelden. Door middel van texturen en levensechte belichting is 3D animatie het realistische broertje van 2D animatie.

 

 

Hoe lang duurt het maken van een 3D animatie

Dit is onmogelijk om te voorspellen. En hangt geheel af van de complexiteit van de scenes die gebouwd moeten worden. Er zijn projecten die wij ondanks complexe scenes hebben afgerond in 4 weken. Maar het beste is een goede prognose te geven na vervaardiging van een uitgewerkt storyboard. Dan kunnen we scene voor scene aan de hand van fullcolour designs bekijken wat er moet gebeuren en is een goede doorlooptijd te bepalen. Mail of bel ons voor meer informatie of een offerteaanvraag.

 

 

Animatie van Unemployed Chefs

Wij zijn een samenwerkingscollectief. Een van onze vaste waarden is 3D kunstenaar en generalist Johan die aan heel veel van onze projecten meewerkt en voor veel onmogelijke opdrachten een oplossing weet te vinden. Naast Johan werken we met een keur aan animatoren, designers en ontwerpers in het vak. Na een aanvraag stellen we een team samen dat het beste bij jouw aanvraag past. Onze designs en animaties zijn ook opgevallen in het buitenland. Dat leverde grote projecten op in onder andere Londen en Dubai. Voor Dubai Mall en LG hebben wij gigantische animaties met resoluties tot 80K gemaakt die getoond werden op heen van de grootste schermen ter wereld. Doordat wij steeds met een nieuw team werken proberen wij anders en verrassend te blijven.

 

 

Leveren jullie ook teksten , concepten of script

Voor rake teksten, scripts voor animatie, originele concepten en SEO proof geletter ben je bij ons ook aan het juiste adres. We werken samen met de beste tekstschrijvers. Een van onze vaste samenwerkingen is Luuk. Luuk tovert elk onderwerp om in een begrijpelijk en vooral vermakelijk verhaal. Of het nu gaat om script voor animatie of film. Web teksten compleet SEO bestendig. Interview stijl 2.0 of magistrale copwrite en commerciële concepten. TUC en Luuk zijn een geweldige combi die je keer op keer met de juiste toon zullen verrassen.

 

 

Animatie laten maken voor jouw product of bedrijf

Op zoek naar een animatie voor jouw product of bedrijf? Dan is het goed om te kijken wat je wilt vertellen, wat je wilt uitstralen en wat voor soort merk of product je wilt promoten. De keuze voor 2D of 3D kan hierin cruciaal zijn en wij hebben hier op voorhand geen advies over. Wanneer we jouw product of merk bekijken kunnen wij aan de hand van ideeën en concepten samen met jou bepalen welke stijl en dus welke animatiesoort het best bij jou past. Kleurrijk 2D of misschien toch ruimtelijk 3D. Neem gerust contact met ons op voor meer info!

Maken jullie alleen Nederlandse animaties

Nee hoor zeker niet. We werken veel en vaak voor buitenlandse partijen. Van Dubai tot Londen en van Argentinië tot Frankrijk. De internationale markt maakt projecten erg uitdagend omdat je alles op afstand moet doen en er regelmatig ook nog tijdverschil te overbruggen is. We regelen voor deze animaties ook internationale voice-overs ( altijd native speakers) , om zo jouw animatie gereed te maken voor de markt in Colombia en jouw klanten in Portugal. Wij maken animaties die tot ver over de grens worden ingezet.

Wat kost een animatie laten maken

Dat is heel lastig te zeggen en het hangt van meerdere factoren af. Wil je een 2D of 3D animatie, daar zit ene prijsverschil in. En wat wil je dat we nog meer voor je regelen? Tekstschrijver, audiodesign, voice-over etc. Zodra we een uitgewerkte briefing van jou hebben ontvangen kunnen we een eerlijke en scherpe prijsindicatie maken. Op maat voor jou. Dus bel of mail ons gerust voor meer informatie over animatie

Illustratie / Digital art

Wat doet een illustrator precies

Een illustrator maakt illustraties of tekeningen ter ondersteuning van een artikel in een krant. Als ondersteuning van een verhaal voor bijvoorbeeld een kinderboek. Of als uitleg- of promotie uiting voor bedrijven en overheid. Op basis van een briefing of gesprek vooraf wordt een plan gemaakt en begint de schetsfase met ideeën. Na goedkeuring worden deze ideeën dan uitgewerkt en word je tijdens dit traject steeds op de hoogte gehouden van de voortgang. Bekijk ons werk.

Ik zoek illustraties voor mijn (kinder) boek

Dat kan zeker!! Wij maken veel boek illustraties. Van kinderboek tot aan covers voor fictie romans, scriptie, presentatie en strips.. Check uitgeverij Bubbly Doo voor het allereerste personaliseer bare kinderboek ooit gemaakt. Die ook van onze hand is. Mocht je een dergelijke aanvraag hebben We kunnen dan samen kijken wat de mooist mogelijke oplossing en uitvoering is voor jouw aanvraag. Wij maken digitale designs en zorgen voor rechten vrij gebruik. We horen graag van je.

Wat is traditionele illustratie

Traditionele werkwijze van illustreren betekent dat er op papier , canvas , wand of gebruiksvoorwerp met teken of schildermaterialen wordt gewerkt. Daarbij kun je denken aan potlood, grafiet, houtskool, pen, verf, spuitbussen, stiften en combinaties van deze materialen. Traditionele illustratie is al eeuwen oud en gaat zelfs terug naar de holbewoners die op wanden beeltenissen en grottekeningen maakten.

 

Wat is digitale illustratie

Digitale illustratie is een redelijke nieuwe maar zeker al ver doorontwikkelde manier van illustreren. Hierbij staat de computer centraal en wordt een traditioneel canvas verruild voor een computerscherm. Ook kwasten of potlood worden vervangen voor digitale pennen en er wordt tegenwoordig op drukgevoelige schermen gewerkt (WACOM / iPad). Het scherm herkent de pen en geeft bij meer druk een dikkere of dunnere lijn. Software die door veel illustratoren wordt gebruikt : Illustrator & Photoshop van ADOBE en voor de iPad sketchbook PRO. Toch zit deze ontwikkeling nog steeds in de lift en worden er steeds nieuwe manieren van werken toegepast en uitgevonden en komt er regelmatig nieuwe artsoftware op de markt. Ook wij bij TUC werken volledig digitaal. Voordelen: snel werken, makkelijk aan te passen bij correcties en in de grootst mogelijke formaten leverbaar.

Met hoeveel illustratoren werken jullie

Op dit moment is de main illustrator Edo . Daarnaast werken we met 5 andere illustratoren door heel Nederland, waaronder de geweldige conceptartist Stijn, Strip en cartoon koningThijs en visual en graphics expert Dominique. Maar het kan voorkomen dat door tijdgebrek, stijlkeuze of deadline we het buiten ons vaste netwerk zoeken. We kijken dan voor jou wat de beste optie is met het hoogste niveau. Je wordt dan gekoppeld aan deze illustrator en op de achtergrond kijkt TUC mee om kwaliteit en voortgang te bewaken. Dit ter bescherming van zowel de illustrator die de job uitvoert als natuurlijk jou als opdrachtgever. Samen staan we sterk en beloven we het mooiste resultaat.

Wat kost een illustratie

De kosten van het inhuren van een illustrator variëren. Maar liggen gemiddeld tussen de 50,00 en 150,00 euro per uur. Of er wordt gekozen om op projectbasis te werken. Dit heeft onze voorkeur. Dan heb je als opdrachtgever een vaste prijs. Inclusief schetsfase en aanpassingsronde(s). We zorgen altijd voor een eerlijke prijs, voor jou en de betrokken illustrator en voor duidelijke communicatie gedurende de hele opdracht.

Concept / Marketing

Waar moet een goed marketingplan aan voldoen

Deze 4 vragen stellen wij samen met jou op en werken we uit als we een concept en een marketingplan gaan opzetten: 1./ Wie is je doelgroep en wat is hun diepste wens? 2./ Wat is het ultieme doel van jouw concept? 3./ Hoe gaan we jouw verhaal zo makkelijk mogelijk maken? 4./ En hoe kunnen we hierin zoveel mogelijk afwijken van de massa? Met deze vier vragen wijken wij een beetje af van de traditionele marketing strategie. Wij zetten jouw wensen en die van de potentiele koper naast elkaar. Ook een gesprek? Bel of mail ons!

 

Wat is content in marketing

Content is alles wat met een creatieve inslag wordt gemaakt binnen een marketingcampagne. Denk aan animatie, digital art, teksten die moeten worden geschreven, video en editing, audiodesign, posterdesign, fotografie, maar ook online SEO, een blog opzetten en een website creëren. Goede content moet dus worden gemaakt. En een Marketingcampagne valt of staat met de juiste content. Gericht op jouw doelgroep.

 

 

Welke content leveren jullie

Wij maken film, animatie, digital art, tekst en audiodesign. Deze content geeft op een creatieve manier invulling aan jouw product, bedrijf of campagne. Want als het eerste concept is uitgerold in tekst, wordt het tijd vorm te geven aan die woorden. Dan krijgt jouw product of campagne eindelijk smoel en wordt het tijd om na de content creaties het marketingplan verder uit te bouwen.

 

Ben ik nauw betrokken bij de ontwikkeling

Ja graag. En juist jouw input is essentieel. We gaan er namelijk bij het creëren van een concept vanuit dat jij al vooronderzoek hebt gedaan. Hoe beweegt die markt waarin jij zit zich? En wie zijn mijn concurrenten? Wat is mijn afzetmarkt en wie zijn dat? Als je deze elementen namelijk al hebt geeft het ons meer inzicht in de manier hoe wij jouw campagne willen gaan benaderen en vormgeven. Mocht je nog niet over al die info beschikken dan kijken onze experts graag mee.

 

Waarom komt concept voor marketing

Concept komt bij ons voor marketing. Waarom? Dat leggen we uit. Alles begint bij concept. Dit is essentieel. Als het concept rond jouw merk staat als een huis dan gaat de marketing een stuk sneller en werkt een marketingcampagne beter. Een matig of slecht concept, maar wel een grote marketing “strategie” (vies woord vinden wij, maar we moeten hem even gebruiken om ons punt duidelijk te maken) opgezet is vragen om problemen en kost je vaak veel te veel energie en vooral geld, met meestal een beperkt resultaat. Dus in het kort: Eerst concept uitdenken , dan Marketing campagne uitstippelen en als derde Designen maar.

Cartoon / Character Design

Wat is een cartoon

Een cartoon is een getekend plaatje dat vaak op een scherpe, soms pijnlijke, maar meestal grappige wijze nieuwsfeiten in beeld brengt. Een cartoon (getekend door een cartoonist) beeldt een verhaal uit of stelt misstanden aan de kaak. De cartoonist probeert op een humoristische manier de lezer aan het denken te zetten. Cartoons hebben een maatschappelijk doel en zijn in veel gevallen de ultieme vorm van de van vrijheid van meningsuiting. Ook al wordt dat betwist en is er vaak veel discussie over gepubliceerde cartoons. Daardoor zijn cartoons en cartoonisten helaas ook regelmatig zelf het nieuws.

 

Verschil tussen cartoon en karikatuur

Verschil tussen een cartoon en een karikatuur is het volgende. Een cartoon beeld meestal een nieuwsfeit of gebeurtenis uit. Waarin eventuele personen een lijdende rol spelen. Een karikatuur is een verdraaiing of uitvergroting van iemands gezicht. Vaak bekende personen of in veel gevallen van familie of vrienden als cadeau. Het lijdend voorwerp hierin is dan altijd de persoon en gaat het niet om nieuwswaardige onderwerpen. Doordat karikatuur en cartoon ook in zinsvorm wel eens door elkaar worden gebruikt : zoals , Een karikatuur van de situatie maken. Lopen deze 2 termen wel eens door elkaar en kan er wat onduidelijkheid ontstaan over wat wat is..

 

 

Ik zoek een cartoon voor publicatie

Wij maken veel cartoons en illustraties voor Landelijke kranten. Als je interesse hebt in publicatie van een van onze cartoons of een cartoon custom wilt laten maken , stuur ons dan een bericht. Na een schetsfase en uitwerking met al dan niet een aanpassingsronde ,krijg je van ons de cartoon fullcolour digitaal aangeleverd (jpeg, PDF, PNG) Je mag deze dan voor offline en online media gebruiken.

 

Ik wil een karakter (character design) laten ontwikkelen

Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij hebben al veel merk ambassadeurs ontworpen. Een karakter voor een merk of product geeft letterlijk en figuurlijk een gezicht aan jouw brand. Wij ontwerpen zowel 2d illustratieve figuren als 3D characters. We denken mee over vorm, toepasbaarheid en de mogelijkheden om het te integreren met jouw merk. Eerst volgt een schetsfase en vervolgens gaan we samen het karakter of de karakters uitwerken. Langzaam ontstaat die ene glimlach of die twinkeling in die ogen. Daarnaast kunnen ook verschillende poses worden verzonnen om leven in jouw karakter te blazen. En als het karakter dan siert op jouw website of product, dan wordt het een echte ambassadeur voor jouw merk.

Maken jullie ook 3D figuren

Naast character voor een product of merk ontwikkelen wij ook 3D figuren. Characters die 3D ontworpen worden en daarna als beeldje/figurine worden geprint of uit mal worden vervaardigd. We hebben al meerdere kunstenaars zoals van Gogh, Vermeer en Rembrandt omgetoverd tot 3D figurine. En ook Verschillende popsterren als Ed Sheeran en Post Malone zijn door ons omgetoverd in kleurrijke 3d figuren. Ook voor jou kunnen we dit realiseren. Wil jij jouw figuurtje op het bureau hebben staan? Of wellicht wil je karakters in 3D op de markt brengen. Laat het ons weten, wij denken graag mee.

Film & foto / Sound / Voice-over

Film regie en editing doen jullie ook

Jazeker. Ook daar hebben wij onze ankers in uitgegooid. We maken bedrijfsfilms, promo’s , commercials , trailers en informatieve video’s. Hierbij kunnen we werken vanaf een idee, of je kunt ons een concept laten schrijven. Dit concept wordt dan omgezet naar een werkbaar script. Vervolgens maken we een werk- of uitgewerkt storyboard en nemen we de video shot voor shot met je door. Als dit is goedgekeurd gaan we de volgende fase in en worden naar gelang de grootte en wensen van het project eventueel locaties, acteurs, voice-overs etc gescout. Sam is een geweldige cameraman en editor waar wij mee werken. Filmen op locatie, de regie en editing van het geschoten materiaal daar is ook hij allemaal bij betrokken. En zo ziet jouw bedrijfsfilm, commercial of promo er altijd fantastisch uit.

Kunnen jullie voice-overs regelen

Ook hier hebben we veel ervaring mee. We verzorgen veel voice-overs. En werken met honderden stemmen in binnen-en buitenland. Met zijn warme stem regelt Willem (audiodesigner en zelf ook voice-over) opnames van voice-overs uit de hele wereld. Want naast de Nederlandse stemmen is het geen probleem om ook voice-overs uit bijvoorbeeld Frankrijk, de Verenigde Staten, Colombia of Italië (altijd native speakers) voor jou te regelen. De stemmen worden met opnameapparatuur op afstand of in een opnamenstudio opgenomen. We begeleiden de stemmen naar het gewenste resultaat en zorgen altijd voor het juiste stemgeluid passend bij jouw boodschap.

 

Krijg ik ook een storyboard te zien

We maken ook veel storyboards. Hierin kun je een keuze maken. Neem je na het goedkeuren van het concept genoegen met een werkstoryboard. Deze versie is schetsmatig uitgewerkt en geeft in grote lijnen camerahoeken en het verloop van de scenes weer. Of ga je voor een zeer uitgewerkte versie waarbij je volledig in kleur en detail alle scenes kunt bekijken. Alles is mogelijk en altijd van het hoogste niveau.

Maken jullie ook eigen audio of soundtracks

Ook voor audiodesign en foley ben je bij ons zeker aan het goede adres. Hiervoor hebben wij een aantal audio experts. Gijs is een van hen en een meester in het vertalen van eigenzinnige wensen op het gebied van audio en het componeren van originele muziekstukken. Hierdoor klinkt elke clip, commercial of film nog beter en maakt de foley (geluidseffecten) als een kers op de taart jouw video helemaal af.

Kan ik ook voor fotografie bij jullie terecht

En last but not least verzorgen wij ook professionele fotografie. Daarvoor werken wij regelmatig samen met top fotografe Sushilla. Product fotografie, sfeerbeelden, bedrijfsreportages, portretten, you name it. Alles op het gebied van fotografie om jouw merk , socials, website of campagne visueel fantastisch aan te kleden. Met waar nodig assistent licht, of de beste visagie. Vraag naar de mogelijkheden en wij creëren unieke foto content voor jou.

Heb je na dit alles...

Nog vragen.

Nog vragen? Geen probleem. Want wat nou als het antwoord op jouw vraag er niet tussen staat? Bel of mail ons dan even. En dan zorgen wij voor uitleg en duidelijkheid.

 

Toedelooeee!